Kategorie U18 a U16 zvládly anglický týden bez ztráty bodu

25. 10. 2022
Redakce

OPAVA - Anglický týden mají za sebou dorostenecké kategorie U18 a U16. V týdnu se střetnuly s výběry Hranic, v neděli pak vyrazili k zápasům do Prostějova. Jak starší, tak také mladší dorostenci zvládli obě utkání vítězně a zapsaly tak do tabulky šest bodům. I díky těmto výhrám je výběr U18 v tabulce aktuálně první s dvoubodovým náskokem na Karvinou. Kategorie U16 je pak po jedenácti odehraných kolech na průběžném druhém místě se ziskem 29 bodů a ztrácí pouze jeden bod na první Vítkovice.

U18

Ve středu jsme odehráli velice těžký zápas proti dobře kondičně a zejména takticky připravenému soupeři. Touto dohrávkou jsme se chtěli dostat na první místo v tabulce, což se nám také podařilo a to zejména díky skvělým individuálním výkonům a celkově také poctivému týmovému výkonu. V prvním poločase jsme nedohráli několik slibných příležitostí, nicméně se nám podařilo dvakrát skórovat po individuálních akcích. Nejprve vysunul Ligač přihrávkou do otevřené obrany Nováčka, který si poradil se dvěma obránci a svoji krásnou akci zakončil gólem na 1:0. Při druhém gólu udělal obrovský kus práce Sochor, když neohroženě vnikl do soupeřovi šestnáctky a předložil míč na malé vápno Ligačovi a ten dokázal s přehledem navýšit skóre na 2:0. Ve druhém poločase měli zpočátku mírný tlak domácí, zatlačili nás a donutili k chybě, která vedla ke snížení na 2:1. Poté jsme jim málem nabídli další chybou v rozehrávce možnost ke srovnání, ale naštěstí jsme tuto tutovku přežili. Konec utkání jsme pak víceméně kontrolovali a hlídali si jednobrankový náskok. Potvrzení výsledku přišlo v 88. minutě, kdy nařízenou penaltu proměnil Sedláček a my zvítězili 3:1. Musím říct, že za nasazení a předvedenou hru jsme si výhru zasloužili," uvedl trenér David Drexler.


U16

Proti velmi silnému soupeři z Hranic jsme předvedli velmi povedený a poctivý výkon, který byl okořeněný také skvělými individuálními výkony. Od dvacáté minuty pro nás bylo utkání ještě těžší, protože jsme hráli bez vyloučeného Kovalčíka, který tahal za ruční brzdu a fauloval v pokutovém území. Po tomto momentu se kluci ještě více semkli a dokázali soupeře přehrávat i v 10 lidech. Některé individuální výkony byly opravdu chvályhodné," zhodnotil utkání trenér U16 Tomáš Mrázek.


SK Hranice U18 - SFC Opava U18 1:3 (0:2)

Branky: Kubeša - Nováček, Ligač, Sedláček

ŽK: Kubeša - Panyla, Lazecký

Hranice: Jordán, Svozil (71. Pobořil), Reidl, Stryk (90. Seibert), Šíbal, Koňařík, Pečena, Honeš, Kamidra, Zdražil, Kubeša

Opava: Kašný, Panyla, Stareček, Kamyshanov, Kavan (42. Lazecký), Honeš (88. Sedláček), Nováček, Petzuch, Sochor, Endrych, Ligač (82. Groda)


SK Hranice U16 - SFC Opava U16 2:6 (2:4)

ŽK: Komárek - Mrovec

ČK: Kovalčík

Branky: Molnár, Seidl - 2x Jančík, Strnadel, Gebauer, Prohászka, Pawlik

Hranice: Střílka, Fárek, Seidl (85. Otáhal), Koláček, Vozák, Vychodil, Kitzberger (66. Kývala), Zelinka (46. Komárek), Heger, Molnár (46. Pospíšil), Palinek

Opava: Včelný, Jančík, Mrovec, Kovalčík, Haloda (85. Varyš), Gebauer (78. Rubý), Šlupina (85. Tkaczyk), Glazar, Strnadel (82. Pavlíček), Prohászka (82. Kropáček), Pawlik

„Po náročném a těžkém týdnu, kdy jsme hráli neděle - středa, nás opět v neděli čekalo mistrovské utkání, tentokráte v Prostějově. Tento náročný týden si vyžádal svoji daň a my jeli k tomuto utkání díky spoustě zranění v značně početně omezené sestavě. Toto utkání jsme naštěstí zvládli, i když vítězství se nerodilo vůbec lehce a my měli i dostatek štěstí. Domácí měli výborný vstup do utkání, kdy nejprve po naší chybě v rozehrávce netrefili odkrytou bránu a následně ještě nastřelili břevno. Po přežití těchto šancí jsme dokázali udeřit my, když po střele Sedláčka dokázal Groda doklepnout míč do prázdné brány. Prostějov měl poté možnost ke srovnání, nicméně opět nás zachránilo břevno. Po přidání dalších třech brankách Grody jsme měli zápas již víceméně pod kontrolou. Velkým plusem bylo také zapojení mladého hráče z U16 Arkadiuse Pawlika, který si vedl velice dobře a dokonce se dokázal prosadit i gólově. Velká pochvala pro něj, jak si s tím poradil. Jsem rád, že se nám podařilo zvládnout těchto několik těžkých zápasu vítězně. Díky tomu jsme tam, kde chceme být. Teď nám nezbývá nic jiného, než se dát zdravotně dohromady a neustále pokračovat v rozdělané práci," okomentoval zápas David Drexler.


1.SK Prostějov U18 – Slezský FC Opava U18 0:5 (0:3)

Branky: 4x Groda, Pawlik

ŽK: Racl, Burget – Kamyshanov, Petzuch

Prostějov: Tesáček, Svoboda, Racl, Doležel (62. Vronka), Mitana (71. Kalvoda), Burget, Karafiát, Kratina, Navrátil (46. Illík), Kaštyl (88. Čermák), Chmělář (62. Bureš)

Opava: Kašný, Bek (61. Ježek), Stareček, Kamychanov, Panyla (88. Kadlec), Honeš, Nováček, Kokeš, Sedláček, Petzuch, Groda (76. Pawlik)


1.SK Prostějov U16 – Slezský FC Opava U16 1:5 (1:2)

Branky: Trunda – 2x Strnadel, Rubý, Prohászka, Tkaczyk

ŽK: Trunda

Prostějov: Gavenda, Zajíček (29. Spurný), Závodný (79. Dostál), Sláma (79. Kleveta), Struhár (79. Pešák), Bačovský, Uličný, Molík, Trunda, Schweidler, Koláček (58. Trnečka)

Opava: Maitner, Jančík, Mrovec, Varyš, Haloda, Rubý (78. Tkaczyk), Šlupina, Pawlik, Strnadel, Prohászka, Pavlíček (67. Kropáček)

„Anglický týden pokračoval s dalším silným soupeřem, a to SK Prostějov. Vzhledem k náročnému programu posledních dní jsme měli k dispozici pouze 13 hráčů do pole, ale kluci to zvládli na jedničku. Soupeře jsme od začátku přehrávali a vytvořili si hodně slibných brankových příležitostí. Klukům přeji, aby pokračovali v trendu posledních utkání. Následující týden nás čeká utkání o první místo s Vítkovicemi a už teď se na něj těšíme," uvedl trenér Mrázek.


sdílet