JANOŠČÍN: Skvěle jsme zareagovali a bleskově vyrovnali

13. 11. 2022
Redakce

OPAVA - Na mlhou zahalené Julisce se v posledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY body dělily. Opava i Dukla dokázali vstřelit po jedné brance a utkání tak skončilo remízou 1:1. Jedinou branku Slezanů vstřelil v 66. minutě Šigut. Utkání a celou podzimní část sezony v rozhovoru hodnotí kapitán Jiří Janoščín.

,,Utkání je potřeba rozdělit na dvě části. V prvním poločase jsme byli dominantní na míči a Duklu jsme do ničeho nepouštěli. Dostávali jsme se do dobrých prostorů, ale bohužel se nám opět nedařilo dobře a kvalitně řešit tu finální fázi. Je to něco co nás trápí dlouhodobě, a ačkoliv na tom neustále pracujeme, tak se nám to nedaří. Je jasné, že se to nezlomí ze dne na den, ale já věřím, že to přijde na jaře," začal své hodnocení kapitán opavských Jiří Janoščín.

,,Do druhého poločasu vstoupila o něco lépe Dukla. Trenér Rada v kabině udělal jeho pověstný kravál a na Dukle to bylo znát. Více se dostala do hry a vytvořila si pár šancí, které ale nedala. Pak bohužel z jedné chyby, na které nesu svůj díl viny, se prosadil Kim. Skvěle jsme na to zareagovali a bleskově vyrovnali. Do konce utkání jsme potom byli o něco aktivnější a nebezpečnější. Měli jsme své šance a mohli strhnout vedení na svou stranu. Nutno dodat, že do několika zakončení se dostala také Dukla. Z tohoto pohledu je to asi zasloužená remíza," pokračoval Janoščín v hodnocení.

,,Jsou to stále se opakující se věci. Tady jsme nepustili Duklu půl hodiny hry na naší polovinu. Doma s Třincem nebo Vyškovem máme gólovky v prvních minutách. To jsou věci, které když se nám podaří proměňovat a řešit lépe, tak půjdeme nahoru. Zejména pak doma, kdy to soupeři proti nám a našim skvělým fanouškům mají obrovsky těžké," uzavřel hodnocení zápasu Janoščín.

,,Máme za sebou podzimní část sezony a je potřeba si ji zhodnotit. Upřímně se na podzim jako takový nahlížím špatně. Chtěli jsme být výš a předvádět lepší výkony. Zejména v domácích utkáních, kde chceme více dominovat a samozřejmě vyhrávat. Jak jsem řekl před sezonou, tak doma chceme mít svou tvrz, kde se nebudou darovat body. A na můj vkus jsme jich darovali až příliš," uvedl k hodnocení podzimu Janoščín.

,,Domácí zápasy by měly být za tři body, ať hrajeme proti prvnímu nebo poslednímu. Dojeli jsme na neproměňování šancí. Kdybychom v prvních kolech dali dvanáct nebo patnáct branek, tak by se nikdo nedivil. I týmu by to potom padalo snáz. Zkrátka se nám nedařilo. Velké pozitivum je naopak obranná činnosti. Tým pracuje do defenzivy velice dobře a na to v jaké jsme pozici a kolik máme bodů, tak máme jako jeden z nejméně obdržených branek. Což je takový paradox," uzavřel hodnocení první poloviny sezony kapitán opavských Jiří Janoščín.


sdílet