Kategorie U18 a U16 doma porazily Třinec

13. 11. 2022
Redakce

V posledním domácím utkání tohoto roku se dorostenci z kategorií U18 a U16 představili na umělé trávě v Kylešovicích proti týmům Třince. Nyní je ještě čeká výjezd do Uničova, kde zakončí podzimní část sezony.

Slezský FC Opava U18 - FK Fotbal Třinec U18 5:4 (2:2)

Branky: 4x Groda, Vyležík - Roček, Nieslaník, Jeź, Čmiel

ŽK: Kamyshanov - Klocek

Opava: Kubný, Barták, Stareček (76. Vyležík), Kamyshanov, Lazecký, Honeš (54. Višňa), Nováček, Sedláček, Strážnický (54. Petzuch), Ježek (13. Panyla), Groda

Třinec: Cvik, Niedoba, Proboszcz, Jeź, Roček, Čmiel, Majetný (55. Čmiel), Neislanik (55. Liberda), Skupień (69. Dadiveren), Klocek, Klocek

,,V domácím zápase proti Třinci se objevilo snad úplně všechno. Mohli jsme vidět vysoké nasazení a tempo hry s celou řadou osobních soubojů, včetně hodně branek po individuálních chybách, neustálé dotahování náskoku soupeře a následné emoce po otočení výsledku. V prvním poločase jsme hned ve dvacáté minutě prohrávali 0:2. Při prvním gólu zaspala celá obrana v čele s brankářem, kdy centrovaný míč do vápna náš obránce podběhl a útočník soupeře hlavičkou kolem Kubného skóroval. Druhý gól jsme soupeři prakticky také darovali. Při vlastní rozehrávce jsme se dostali zbytečně pod tlak, soupeř toho využil a do otevřené obrany zakončil svůj rychlý protiútok. Ještě do poločasu jsme však dokázali díky Grodovým dorážkám vyrovnat na 2:2. Vstup do druhého poločasu byl ovšem znovu katastrofální a soupeř opět šel do vedení, tentokrát 2:3. I na tento gól jsme ale dokázali pohotově zareagovat a Groda svým třetím gólem opět srovnal. Nepoučení z chyb však pokračovalo, když po naprosto nesmyslném zákroku ve vápně kopal Třinec penaltu. Tu proměnil a i počtvrté šel v zápase do vedení. Nicméně jsme se nevzdali, snažili jsme se zareagovat střídáním a změnou systému, což se nám povedlo. Na 4:4 vyrovnal opět gólově naladěný Groda, když využil Nováčkovu tvrdou práci a do prázdné brány uklidil míč. V posledních minutách se nám podařilo dokonat velký obrat, když se po Sedláčkově centru prosadil hlavou Vyležík. Z celkového pohledu jsem rád, že jsme dokázali pokaždé zareagovat na vývoj zápasu a společným týmovým výkonem dokonat obrat a zvítězit. Samozřejmě musíme brát v potaz i obrovské chyby kterých jsme se dopustili. Ty se snad už nebudou opakovat, protože v jiných zápasech nás to může stát potřebné body," zhodnotil utkání trenér David Drexler.


Slezský FC Opava U16 - FK Fotbal Třinec U16 8:2 (4:0)

Branky: 2x Pawlik, Glazar, Prohászka, Strnadel, Višňa, Šlupina, Kropáček - Nguyen, Murin

ŽK: Noga

Opava: Včelný, Tkaczyk, Mrovec (72. Hendrych), Zacpal, Kovalčík, Rubý, Glazar (27. Šlupina), Pawlik, Strnadel (60. Varyš), Prohászka, Višňa (60. Kropáček)

Třinec: Kajzar (46. Konderla), Gomola, Kulig, Murin, Noga, Pawliska (60. Konderla), Wawracz (64. Babilon), Nguyen, Sikora (46. Froleš), Folvarčný, Hlawiczka (46. Broda)

,,Kluci předvedli velice dobrý týmový výkon a zaslouženě vyhráli. Jsme rádi, že už bylo vidět hodně nacvičených věcí z tréninku. Jediné co nás mrzí je, že jsme dostali dva góly. Největší kaňkou jsou však zranění. Teď to odnesl Glazár, který musel do nemocnice na šiťí. Trápí nás tak velká marodka, takže jsme rádi, že nám chodí aspoň na pomoc i hráči z U17," uvedl asistent trenéra Ondřej Ficek.


Související fotogalerie

sdílet