Hodnocení podzimu: kategorie U19

29. 11. 2022
Redakce

Podzimní část soutěžního ročníku 2022/23 mají za sebou i dorostenecké kategorie a my vám postupně přineseme hodnocení trenérů. A začínáme u té nejstarší, jak podzim viděl hlavní trenér kategorie U19, Josef Dvorník?

,,V podzimní sezóně v druhé nejvyšší soutěži jsme obsadili čtvrté místo s 29 body, skórem 48:14 (druhý nejlepší útok a druhá nejlepší obrana), bilancí osmi vítězství, pěti remíz a dvou proher. Cílem před sezónou byl jednoznačně postup zpět do celostátní ligy. Již v prvních zápasech jsme se ale přesvědčili, že i v MSDL, minimálně první polovina týmů, má svou kvalitu a nebude jednoduché tyto zápasy stále výsledkově zvládat a vítězit, někdy i kvůli poklesu herní formy," začal své hodnocení podzimní části hlavní trenér U19 Josef Dvorník.

,,Pokud bych měl podzimní část rozdělit na jednotlivé úseky, tak start do soutěže jsme odehráli s těžšími soupeři, Líšňí, Olomoucí a Zlínem s remízovým výsledkem. Do toho přišla remíza se slabší Jihlavou a první vítězství jsme zaznamenali až na HFK Olomouc, která ale momentálně disponuje slabším kádrem. Tuto část bych zpětně označil za zásadní pro bodový odstup na Frýdek Místek. Musíme si přiznat, že oproti celostátní dorostenecké lize jsme si museli poradit s jiným pojetím naší hry, kdy bylo potřeba více konstruktivních věcí, což nás někdy limitovalo do ofenzivní fáze. I přesto jsme se dostali do velkého množství šancí, hlavně se slabšími týmy, které jsme však neřešili gólovým způsobem, což nás stálo bodový zisk," pokračoval Dvorník.

,,Prostřední část soutěže jsme odstartovali velmi cenným vítězstvím v derby nad Baníkem Ostrava v poměru 4:3, na které jsme bohužel navázali opět remízou v Třinci. Další domácí utkání s vedoucím týmem Frýdkem Místkem jsme zvládli velice dobře výhrou 5:2. Opět se však projevila nekonstantní výkonnost a v následujícím utkání jsme poprvé prohráli, na hřišti Slovácka," uvedl Josef Dvorník.

,,Závěrečná část podzimu začala výhrou se Znojmem a Zbrojovkou, kdy se ve hře objevovaly kritéria, které bychom si v naší hře představovali. Kromě prohry v Prostějově jsme zvládli konec podzimu velmi dobře. Dokázali jsme se prosadit střelecky a vysokými výhrami zakončili podzimní sezónu," dodal trenér kategorie U19.

,,Pokud bych měl zhodnotit výkonnost týmu, tak musím konstatovat, že jme měli velké výkyvy a nedokázali udržet delší sérii vítězství. Pořád se však pohybujeme na rozmezí dorosteneckého a mužského fotbalu a tyto jevy jsou pro toto období charakteristické. Velkým pozitivem jsou domácí utkání, ve kterých jsme podali výborné výkony, což se nedá říci o venkovních zápasech. Snaha o intenzitu v tréninkovém procesu a tlaku na hráče se projevila u jednotlivců, kteří udělali větší či menší progres výkonnosti a jsou příslibem do budoucna," hodnotil dále trenér Dvorník.

,,Do tréninkového procesu a zápasů se zapojili i hráči, kteří spadají ročníkově do nižších kategorií a mohou tak zasáhnout i do dalších ročníků. Myslím, že jsme velmi citlivě vyhodnotili posuny do starších kategorií v rámci SCM. Do U19 přišli Hranoš, Vladař a Endrych, kteří spadají věkem ještě do kategorie U17. Pro jejich vývoj šlo o důležitou konfrontaci se silnějšími a kvalitnějšími protihráči, což je pro ně cennou zkušeností," řekl Dvorník.

,,Do tréninkových jednotek A týmu se, ke konci podzimní části, zapojili Pejša, Hranoš, Blatný, Krömer, Thimel nebo Kubný. První dva jmenovaní se navíc zapojí do zimní přípravy A týmu, což je primárním cílem dorosteneckých kategorií," zakončil hodnocení hlavní trenér Josef Dvorník.

STŘELCI: 12 - Krömer, 8 - Blatný, 5 - Hranoš, Kovárník, 4 - Vladař, 3 - Endrych, Kokeš, 2 - Pejša, Hendrych, 1 - Ligač, Wehovský, Buchta


sdílet