Hodnocení podzimu: kategorie U18

5. 12. 2022
Redakce

Kategorie U18 má za sebou úspěšnou podzimní část Moravskoslezské dorostenecké divize E. Jak podzimní vystoupení svých svěřenců viděl trenér U18 David Drexler?

„V podzimní části soutěže MSDD-E jsme obsadili druhé místo s počtem 40 bodů s velmi aktivním skórem 71:20. Naše bilance tedy čítala 13 vyhraných zápasů, 1 remízu proti Vítkovicím a 1 smolnou porážku s Karvinou, která se nachází na prvním místě se stejným počtem bodů, ovšem s lepším skóre a vzájemným zápasem. Před sezonou jsme si stanovili jasný cíl a to, že chceme tuto soutěž vyhrát a postoupit zpět do druhé dorostenecké ligy. Nyní jsme v polovině soutěže a v tomto cíli chceme jednoznačně pokračovat i v jarní části. Společně s vyšší kategorií se budeme snažit a uděláme vše pro to, aby se v Opavě příští ročník opět hrála v U19 celostátní dorostenecká liga a v kategorii U18 druhá nejvyšší soutěž," začal hodnocení trenér David Drexler.

„Pokud bych měl shrnout jednotlivé zápasy, tak v drtivé většině jsme působili fotbalovějším dojmem. Byli jsme dominantní v držení míče a vytvářeli jsme si obrovské množství šancí. Tyto šance jsme však ne všechny dokázali proměnit. Většinou to bylo z důvodu špatného výběru řešení ve finální třetině soupeřova hřiště, popřípadě selhání jednotlivců v technických dovednostech. Co se týká defenzivní práce tak úplně spokojení být nemůžeme, protože jsme i v této soutěži dostali na můj vkus docela hodně branek, což by se nemělo stávat a v případě silnějších soupeřů bychom měli obrovský problém takovéto zápasy otáčet. Z hlediska výkonností týmu musím konstatovat, že jsme měli až na 2-3 zápasy poměrně stabilní výkony, avšak v některých případech jsme se zbytečně přizpůsobili soupeři a předvedená hra, kterou chceme hrát se vytrácela.

„V prvním zápase proti Staré Bělé jsme se poměrně dlouho trápili v koncovce, přesto jsme dokázali zápas vyhrát, a to těsným rozdílem 3:2 Následovalo domácí utkání proti Novému Jičínu, který jsme jednoznačně přehráli 8:0. Jedinou prohru jsme zaznamenali v Karviné, když jsme si tento zápas prohráli sami, protože od 20 minuty jsme dohrávali s červenou kartou. I přesto jsme však byli lepším týmem, bohužel jsme ale neproměňovali šance a díky špatným obraným standardkám prohráli 3:1. Další domácí utkání bylo proti Havířovu a mělo hokejový výsledek 9:4. Zde se objevili první nedostatky v obranné činnosti a hrubé individuální chyby jednotlivců. Přišlo ponaučení a série tří vítězství s nulou, kdy jsme Bílovec porazili 5:0, překvapivě vysoce 6:0 jsme porazili i celek Valašského Meziříčí (i když průběh zápasu neodpovídal výsledku) a v Kroměříži jsme opět zvítězili jednoznačně 5:0. Slabší utkání jsme odehráli v Mohelnici a i přes výhru 2:1 postrádal především tento zápas z naší strany herní kvalitu. Výkony jako na houpačce potvrdil domácí zápas 9:2 proti Havířovu, 3:1 v hranících a 5:0 v Prostějově. Zbytečnou remízou doma s Vítkovicemi 1:1 jsme si zkomplikovali postavení v tabulce a přesunuli se tak na druhé místo. Zaváhání z předchozího utkání jsme napravili v Přerově, kde jsme zvítězili 5:0. Doma jsme následně museli obracet utkání s Třincem a naštěstí pro nás se nám to ke konci utkání povedlo a my vyhráli 5:4. Poslední utkání v Uničově jsme museli po špatném vstupu a koncentraci obracet na 4:2.

„S dokončenou podzimní částí můžeme být relativně spokojení, protože kromě prohraného a remízového utkání (Karviná, Vítkovice) jsme zbylé zápasy dokázali výsledkově zvládnout poměrně dobře. Velkým plusem je množství vytvořených příležitostí a velmi vysoký počet vstřelených branek. Nicméně objevili se i značné mezery v herních činnostech, na kterých budeme muset zapracovat. Pokud teda budeme chtít pokračovat v předvedené hře, budeme chtít vítězit a budeme chtít dominovat v této soutěži a celou jí nakonec vyhrát.

„Z kádru U18 se na podzimním umístění v tabulce podílelo celkem 18 hráčů. Nejvýrazněji přispěli do střeleckých a přihrávkových statistik Nováček, Sedláček, Barták, Groda, Panyla, Honeš. Do mistrovských zápasů se zapojili a značnou měrou přispěli také hráči z ostatních ročníků. Z U19 to byli např. hráči jako Ligáč, Sochor, Kokeš, Endrych. Z kategorie U17 pak Višňa a z U16 dostal příležitost také Pawlik. Oba hráči z nižší kategorie prokázali určitou úroveň a svůj potencionál do budoucna.

Střelci: 13 – Groda, 10 – Sedláček, 7 – Nováček, 5 – Ligač, 4 – Panyla, 3 – Endrych, Honeš, 2 – Barták, Vyležík, Kromer, Buchta, Vladař, Věntus, Hranoš, 1 – Kavan, Lazecký, Petzuch, Stareček, Strážnický, Šrek, Sochor Kamyshanov, Pawlik, Ježek


sdílet