Hodnocení podzimu: kategorie U16

5. 12. 2022
Redakce

Také kategorie U16 má za sebou podzimní část Moravskoslezské dorostenecké divize. Jak viděl počínání svých svěřenců trenér Tomáš Mrázek a na kterém místě v tabulce se momentálně kategorie U16 nachází?

„Když jsme v létě s asistentem Ondrou Fickem přebírali ročník 2007, tak se o tomto ročníku říkalo, že je to velice dobrý a silný ročník a že se máme na co těšit. Vzhledem k těmto skutečnostem a také tomu, že nás čekala soutěž dorostenecké divize, tak jsme se s ostatními trenéry dohodli, že hráče Martináka, Včelného, Višňu a Kožíka posuneme o ročník výš, kde se mohou prát se staršími a kvalitnějšími soupeři. Dalším hráčem, který z tohoto ročníku odešel do Sigmy Olomouc byl Anderle, který také patřil k ose týmu. Odchodem těchto hráčů, ztratil tým velkou sílu, což se nakonec i v průběhu soutěže ukázalo. Na druhou stranu jsme rádi, že tady máme hráče, kteří svojí kvalitou převyšují danou kategorii a můžeme jim předkládat další výzvy," začal hodnocení trenér Tomáš Mrázek.

„V průběhu podzimní sezóny jsme se s hráči seznamovali a navzájem poznávali. Pracovali jsme na rozestavení 4-4-2, o kterém si myslím, že by mělo být základem pro všechny další rozestavení dorosteneckých kategorii. Od zimní přípravy, bychom se chtěli posunout zase o něco dál a pokud nám to zdravotní stav kádru dovolí, zkoušet další rozestavení," pokračoval Mrázek.

„Dorosteneckou divizi kategorie mladšího dorostu bych kvalitativně rozdělil na dvě poloviny. Jedna polovina týmů prokazuje velice dobrou kvalitu, ale naopak ta druhá polovina, jsou mužstva velice slabá a utkání s nimi nám příliš nepřináší. Když hrajeme s těmito soupeři, tak se na to snažíme reagovat přátelským utkáním v následujícím týdnu, se silnějším soupeřem," uvedl Tomáš Mrázek.

„Podzimní část sezony jsme ukončili na 4. místě se ziskem 33 bodů a bilancí 11 výher a 4 porážek. Konečná ztráta čtyř bodů na první Vítkovice není nic nepřekonatelného, ale řeknu upřímně, že jsem měl jinou představu. Co nás těší je 103 vstřelených branek, což je nejvíce v soutěži. Naopak z čeho takovou radost nemáme, je 30 branek obdržených, což odpovídá 8. místu. V průběhu celé podzimní části nás trápila velká marodka a mnohokrát jsme byli rádi, že dáme dohromady úvodní jedenáctku. Především zranění Klimeše, mě velmi mrzí, protože v přípravě vypadal velmi dobře a věřím, že by nám směrem dozadu velmi pomohl," uvedl hlavní trenér kategorie U16.

„Nejlepším střelcem našeho týmu se stal Arkadiusz Pawlik s 25 góly, následovaný Prohászkou (16) a Strnadelem (12). Velmi mě potěšil progres hráčů Pawlika, Strnadela, Glazara, Šlupiny nebo Prohászky. Prvně jmenovaný nás přesvědčil natolik, že s ním vedeme jednání o jeho další budoucnosti v klubu. Věřím, že od nadcházející zimní přípravy, nejen tito kluci naváží na své nynější výkony a posunou je zase o něco víš. Těm, kterým to zase až tolik nešlo, bych přál, aby nevěšeli hlavu a makali stále dál, protože mnohdy všechno nejde hned. Nakonec se prosadí jen ti nejsilnější. Nemusí být nejlepší, ale jeho vize, práce a píle ho dovede tam, kam si přeje, pokud tomu sám věří. Do nového roku klukům přeji hlavně zdraví a také sportovního štěstí, protože především zdraví se nám obloukem vyhýbalo," zakončil své hodnocení Tomáš Mrázek.


sdílet