Denis Kramář přestupuje do Sigmy Olomouc

2. 2. 2023
Redakce

Devatenáctiletý útočník Denis Kramář opouští Slezský. Hráč, který na podzim naskočil celkem do šestnácti druholigových utkání, ve kterých vstřelil tři góly, míří do olomoucké Sigmy. Na podzim naskočil také v Elitní lize za českou reprezentaci do dvaceti let.

Denis v Opavě poprvé nakoukl do dospělého fotbalu v sezoně 2020/21, kdy si připsal prvních pět startů ve FORTUNA:LIZE. V následujících sezonách již byl pevnou součástí A-týmu, za který naskočil do 47 utkání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, včetně loňské baráže s Bohemians 1905, ve kterých vstřelil pět branek.

„O Denise se kluby intenzivně zajímaly již minimálně rok. Přesto teprve z Olomouce přilétla na stůl jasná konkrétní nabídka. Nejenom klubu, ale i hráči. Denis nabídku Sigmy akceptoval a my nakonec také. Já osobně jsem Denisovi vždy věřil a věřím dál, protože je to nesmírně pracovitý hráč, který má obrovský potenciál a přeji mu, aby pro něj Olomouc byla jen přestupní stanicí do dalšího, třeba i top zahraničního, klubu. I proto jsem rád, že budeme na případném dalším přestupu participovat. Po sportovní stránce je to pro nás samozřejmě ztráta, a víme, že za Denise musíme najít adekvátní náhradu, na které již pracujeme, tak aby se ambice a cíle klubu nezměnily," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.

DENIS KRAMÁŘ: Slezskému přeji jen to nejlepší

Denisi, tvoje kariéra nabírá směr liga, co na to říkáš?

Na jednu stranu jsem to nečekal, na tu druhou jsem každý den tvrdě makal právě proto, abych se mohl posunout. Nakonec nabídka přišla a jsem rád, že se kluby na přestupu dohodly, Opava mě do Olomouce uvolnila a umožnila mi tak jít vstříc dalším výzvám.

Co Opava, jak na ni budeš vzpomínat?

Vždy si budu pamatovat, kde jsem začínal. Díky Opavě jsem se dostal do reprezentace. Vstřelil jsem zde své první góly a měl možnost slavit výhry a učit se z porážek. Slezskému přeji jen to nejlepší a snad se podaří cíl, za kterým teď klub jde a to hrát v Opavě znovu první ligu. Mluvím za sebe, ale díky podpoře a cestě, kterou Opava pro mladé hráče nastavila, může každý hráč pomýšlet na ty nejvyšší cíle. Já bych za to chtěl všem poděkovat.

Co nějaký vzkaz na konec?

Velice bych chtěl poděkovat všem lidem z klubu a také lidem, kteří mi vždy věřili a podporovali mě. V neposlední řadě bych pak chtěl říct, že si velice vážím opavských fanoušků, kteří jsou neskuteční a vždy mě podporovali, i když se mi třeba tolik nedařilo. Přál bych si, aby fanoušci i nadále podporovali klub co nejvíce, protože tým má ve spojení s novým trenérem daleko na víc a přeji všem, abychom se brzy potkali v první lize.

Denisi, hodně štěstí v Olomouci a držíme Ti palce!


sdílet