U10 vybojovala druhé místo

21. 3. 2023
Redakce

O víkendu bojovala kategorie U10, v Ostravě na Černé louce, na 1. ročníku halového turnaje FEA3 CUP, pro ročníky 2013 a mladší.

„Turnaj měl dobrou organizaci a hra měla spád. Hrálo se v nové hale Kampus Ostravské univerzity na dvou hřištích současně, přičemž turnaje se zúčastnilo celkem jedenáct týmů, z toho tři celky dorazily z Polské republiky," podotkl jeden z trenérů U10 Klement.

„Kluci předváděli na trunaji pěkné výkony, když okusili hořkost pořážky jen v jednom střetnutí, s pozdějším vítězem FC Gwarek Wieliczka, a musím podotknout, že to byla velmi smolná porážka. Výborné zápasy jsme odehráli proti Baníku Ostrava a Šumperku, což byly zápasy, ve kterých se proti nám postavili opravdu silní protivníci a z obou stran měly zápasy slušné parametry. V zápase proti polskému ROW Rybnik jsme si pak výhru nechali, ukrást doslova mezi prsty, když jsme inkasovali v poslední vteřině. Celkově jsme v útočné fázi neproměnili plno šancí a snad v každém zápase jsme nastřelili brankovou konstrukci. Dobrá obranná hra celého týmů a kvalitní zákroky brankáře nám nakonec celkově stačili na druhé místo v turnaji a také individuální ocenění pro nejlepšího hráče a nejlepšího brankáře putovalo do Opavy," dodal Klement.

Nejlepším hráčem turnaje se stal opavský Bartosz Czyzewski, nejlepší brankářem pak Eduard Miketa.

U10 reprezentovali: Eduard Miketa, Jan Chmel, Tadeáš Klement, Bartosz Czyzewski, Filip Čunta, Matyáš Montag, Jonáš Peterek, Vojtěch Quis, Tobiáš Dušek

Trenéři: Kramář, Klement

Výsledky:

SFC Opava - Baník Ostrava 1:1

SFC Opava - Přerov 4:0

SFC Opava - Kroměříž 4:0

SFC Opava - Třinec 5:0

SFC Opava - Wisla Krakow 3:0

SFC Opava - Gwarek Wieliczka 0:1

SFC Opava - ROW Rybnik 2:2

SFC Opava - Šumperk 1:0

SFC Opava - Vítkovice 6:0

SFC Opava - Prostějov 4:0


Skóre: 30 : 4

Bilance: 7 - 2 - 1


Střelci :

12x Chmel

8x Czyzewski

3x Klement

3x Čunta

2x Montag

1x Peterek

1x Quis


Pořadí:

1 - Gwarek Wieliczka

2 - SFC OPAVA

3 - RKP ROW Rybnik

4 - Baník Ostrava

5 - Wisla Krakow

6 - FK Šumperk

7 - MFK Vítkovice

8 - SKHS Kroměříž

9 - FK Třinec

10 - FC Viktorie Přerov

11 - SK Prostějov


sdílet