Dorostenci z U19 a U17 mají za sebou první domácí zápas v jarní části

21. 3. 2023
Redakce

OPAVA - Dorostenci z U19 a U17 se poprvé v jarní části sezony představili na domácí půdě. U19 v Kylešovicích ve vyrovnaném utkání se Sigmou prohrála. U17 si pak připsala vítězství a zapsala tak první výhru v jarní části sezony.

Dorostenci z U19 a U17 se v domácím prostředí střetli s olomouckou Sigmou. Devatenáctka ve vyrovnaném utkání nakonec padla 2:3, sedmnáctka pak svého soupeře dokázala zdolat 3:2, a odčinila tak prohru s Líšní z úvodu jarní části.

Slezský FC Opava U19 - SK Sigma Olomouc U18 2:3 (1:1)

Branky: 36. Kovárník, 61. Buchta - 19. Jalovičor, 55. Foukal, 53. Pejša (vlastní)

ŽK: 58. a 88. Chládek (Opava)

ČK: 88. Chládek (Opava)

Opava: Thimel, Wehowský, Buchta, Pejša, Chládek, Blatný, Krömer (65. Endrych), Vladař (55. Nováček), Hendrych, Kovárník, Ligač

Olomouc: Král, Josefčuk, Vaculík, Foukal (90. Chudoba), Odstrčil, Huňa, Jalovičor (77. Slatinský), Páleník, Hapal, Janyška (46. Páviš), Cahel (68. Šembera)

,,V tomto utkání jsme chtěli potvrdit vítězství z Líšně, což se nám bohužel nepodařilo. Ačkoliv šel soupeř do vedení, tak jsme dokázali do poločasu srovnat. Po přestávce nás však Olomouc předčila v produktivitě. Sice jsme si vypracovali více brankových příležitostí, ale tentokrát jsme je nedokázali proměnit. Toto utkání se svými parametry blížilo celostátní dorostenecké lize a jsem rád, že jsme odehráli vyrovnanou partii. Bylo tam však několik individuálních chyb, a ty dokázala Sigma využít. Soupeř posílený o několik hráčů z devatenáctky nás prověřil v defenzivní činnosti a v kreativní činnosti do ofenzivy. Utkání nám ukázalo několik detailů, na kterých chceme v tréninkovém procesu zapracovat a zlepšit je," uvedl k zápasu trenér U19 Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U17 - SK Sigma Olomouc U16 3:2 (1:2)

Branky: 27. Dědík, 87. Endrych, 90. Galík - 32. Lorenc, 41. Galík

ŽK: 19. Galík - 6. Remeš, 51. Pávek, 58. Andrýsek

Opava: Martinák, Dědík, Hejhal, Blahut, Galík, Hendrych, Baar, Endrych, Hendrych (64. Kysilko), Višňa (65. Tomíček), Winkler

Olomouc: Čtvrtlík, Beran, Pávek, Andrýsek (72. Lašák), Remeš (63. Činčara), Přibylka (72. Skopal), Galík, Glos, Příkazský, Andrle, Lorenc (75. Hradil)

,,Zápasy s Olomouckou Sigmou považuji za svátek, a vždy v nich rozhodují maličkosti. V prvním poločase jsme se ujali vedení šťastnou brankou po standardní situaci a následném dohrání celé situace. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště a moc pěkného fotbalu k vidění nebylo. Celý druhý poločas byl veden v podobném duchu a šťastné a pěkné góly v závěru nám zajistily konečné vítězství. Musím říct, že dnes vyhrál šťastnější tým. Stále nejsme s výkonem spokojeni, ale budeme pracovat dál," uvedl k zápasu trenér U17 František Metelka.


Související fotogalerie

sdílet