Kategorie U18 a U16 si poradily s Prostějovem

23. 5. 2023
Redakce

V neděli se na hřištích U koupaliště představily dorostenecké kategorie U18 a U16, které stejně jako o den dříve kategorie U19 a U17, narazily na Prostějov.

Slezský FC Opava U18 - 1. SK Prostějov U18 4:0 (0:0)

Branky: 67. Kavan Adam, 71. Vyležík Lukáš, 80. Kavan Adam, 81. Nováček Tomáš

ŽK: 66. Kavan

Opava: Kašný (60. Vltavský) - Lazecký, Barták, Kavan, Ježek, Kožík (11. Petzuch), Nováček, Vyležík, Sedláček, Panyla (77. Klimeš), Strážnický (77. Bek)

Prostějov: Tesáček - Illík (67. Komišák), Svoboda, Doležel (85. Bačovský), Mitana, Burget, Novotný (85. Janošík), Kalvoda (67. Navrátil), Kaštyl, Racek, Kohoutek (56. Kratina)

,,V poslední době máme kolísavou výkonost, kdy jsme schopni předvádět hodně kvalitní výkony, ale zároveň si i zápasy zbytečně komplikovat. Příčinou této situace je nízká tréninková účast, kdy se nám bohužel nevyhýbají zranění a my tak trénujeme v hodně omezeném počtu. Utkání proti Prostějovu bylo dlouhou dobu výsledkově vyrovnané, i když si troufnu říct, že jsme měli daleko více ze hry. Museli jsme být ale trpěliví a čekat na svoje příležitosti. To se nám povedlo ve druhém poločase, kdy jsme se dokázali prosadit zejména díky standardním situacím a v utkání zaslouženě zvítězili 4:0. Doufám, že se dokážeme během týdne dát zdravotně do pořádku, protože nás čeká další velice kvalitní utkání proti Vítkovicím," řekl k utkání trenér David Drexler.

Slezský FC Opava U16 - 1. SK Prostějov U16 3:1 (2:1)

Branky: 1. Prohászka Jakub, 29. Gebauer Jonáš, 51. Pawlik Arkadius - 33. Palčo Lukáš

ŽK: 81. Klimeš, 83. Jančík- 40. Závodský

Opava: Maitner - Novotný, Glazar, Kutálek, Tkaczyk, Varyš (79. Jašek), Oravec, Jančík, Prohászka (79. Klimeš), Pawlik (84. Haloda), Gebauer (66. Kropáček)

Prostějov: Gavenda - Zajíček (62. Tsymbal), Závodský (62. Janošík), Sláma (73. Molík), Struhár, Bačovský (73. Koláček), Palčo, Uličný, Spurný, Trunda, Schweidler

,,Utkání s Prostějovem se hrálo ve velkém teplu, což se projevilo na celkovém tempu hry. Náš vstup do utkání byl skvělý, když už v 1. minutě jsme se po krásné akci ujali vedení 1:0. Během prvního poločasu jsme si vytvořili dalších pět nebo šest stoprocentních brankových příležitostí. Bohužel jsme dokázali proměnit pouze dvě z nich. Místo očekávaného vedení 6:1 jsme tak do poločasu šli s poměrem 2:1 a abychom nakonec utkání dotáhli do vítězného konce, museli jsme se hodně nadřít," uvedl trenér U16 Tomáš Mrázek.

,,Celkově je třeba kluky pochválit za to, kolik šancí jsme si proti velice kvalitnímu a dobře organizovanému týmu vytvořili. Zvládli jsme dva ze čtyř hodně těžkých soupeřů, ale teď nás čekají klíčová utkání o první místo s Vítkovicemi a Uničovem. S velkým očekáváním se těšíme na závěr soutěže a pevně věříme, že dokážeme, že jsme nejlepším týmem v celé soutěži!," dodal trenér Mrázek.


Související fotogalerie

sdílet