Opava vyhrála v Liptovském Mikuláši

12. 7. 2012
Redakce

Opavští fotbalisté ve svém dalším přípravném utkání slavili vítězství. V Liptovském Mikuláši vyhráli nad místním účastníkem druhé slovenské ligy 3:0.

Tatran Liptovský Mikuláš - Slezský FC Opava 0:3 (0:1)

Zápas v Liptovském Mikuláši se změnil v jednoznačnou záležitost Opavy. Od prvních minut jsme měli více ze hry. Po půlhodině hry přišla také první vlaštovka v podobě gólu. Lumír Sedláček zahrával rohový kop, na míč si naběhl Jakub Swiech – 0:1. Slovenský tým prakticky Otakara Nováka v brance příliš neohrožoval.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase, a to i přes změny v sestavách. „Museli jsme navíc udělat jednu vynucenou oproti původnímu plánu. Matěje Hrabinu nepustilo do druhého poločasu drobné svalové zranění. Na stopera se posunul Radek Kuděla a Jakub Swiech na levou stranu,“ řekl Jan Pejša, asistent Josefa Mazury. Po šesti minutách hry vyrazil druhý brankář Tatranu Macík nebezpečnou střelu Schaffartzika, bohužel ale jen k Radzinevičiusovi, jenž ho uklidil do branky. Na 0:3 zvyšoval po přihrávce Schaffartzika střelou levačkou Lokša. „Odehráli jsme dobré utkání. Herně jsme domácí přehrávali a směrem k naší brance jsme jim toho moc nedovolili,“ ohlédl se za utkáním kapitán Slezského FC Opava Lumír Sedláček.

Branky: 35. Swiech, 51. Radzinevičíus, 61. Lokša.

Sestava Opavy: Novák (46. Květon) – Dohnálek, Uvíra, Sweich, Hrabina (46. Kuděla) – Šrom (46. Žmolík), Ficek, Metelka (46. Wirth), Sedláček (46. Schaffartzik) – Radzinevičius, Prokeš (46. Lokša). Trenér Josef Mazura.


sdílet