Pohárové derby se blíží, Slezský FC vyzve Karvinou

4. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Třetí kolo Poháru České pošty nasměrovalo do Opavy celek Karviné, mimochodem konkurenta Slezského FC ve Fotbalové národní lize. V aktuální tabulce patří našemu soupeři se ziskem osmi bodů šestá příčka. Pikantní svým způsobem bude fakt, že na trenérských lavičkách se proti sobě postaví dva kamarádi: Jan Baránek a Jozef Weber. Utkání v Městských sadech startuje v <b>pátek 5. září 2014 od 18 hodin</b>.

„Budeme chtít postoupit. Hrajeme v domácím prostředí a chceme navázat na naše poslední výkony z ligy. Sestava se oproti zápasu se Sigmou příliš měnit nebude,“ prozradil opavský kouč Jan Baránek. Ten se v pátek postaví proti svému kamarádovi Jozefu Weberovi, který vede Karvinou.

„O zápase jsme se bavili, pro nás dva je to zajímavé utkání, protože jako trenéři jsme proti sobě ještě nešli. Spíš než na nás ale bude záležet na hráčích na hřišti,“ pousmál se trenér Slezského FC.

Opavě bude scházet útočník Tomáš Mrázek, který si ještě odpykává trest za červenou kartu v Třinci, a Petr Ševčík. Ten si pro změnu plní povinnosti v reprezentační dvacítce.

Naopak pár dní už trénuje srbský forvard Nemanja Kuzmanović, jenž si v úvodním kole na půdě Frýdku-Místku poranil kotník. „Možná, že ho v pátek vezmeme na lávku. Do většího zápasového zatížení s ním ale zatím nepočítáme,“ upřesnil Baránek.

Soupeř ve zkratce – MFK Karviná
Rok založení: 2003 MFK Karviná
Stadion: Městský stadion (8000 míst)
Klubové barvy: zelená, bílá
Trenér: Jozef Weber Posledních pět let:
2009/10 - FNL (8. místo)
2010/11 - FNL (4. místo)
2011/12 - FNL(6. místo)
2012/13 - FNL (9. místo)
2013/14 - FNL (8. místo)
Největší úspěchy: Postup do divize (2004), postup do MSFL (2005), postup do FNL (2007)
Oficiální web: www.mfkkarvina.cz

Karviná v úvodním kole Poháru narazila na Kozlovice, díky brankám Urgely a Panáka vyhrála 2:0. Stejným výsledkem vyřadila i Zábřeh. To se mezi střelce zapsali Kurušta a Puchel. V ligové soutěži naposledy prohráli Karvinští na domácím trávníku s Pardubicemi 1:3.

Kádr Karviné prochází každoročně řadou změn, nejinak tomu bylo i letos. Josefa Mazuru na postu kouče nahradil Jozef Weber a skončila hned čtveřice exopavských hráčů: Mikula, Svatonský, Gonda a Halaška. V Karviné už nepokračuje také dvorní nahrávač Jakub Hottek a exolomoucký stoper Václav Koutný. Už během loňské sezony karvinský kádr opustil bosenský technik Admir Vladavić.

Je jasné, že manažer Lubomír Vlk musel přivést do týmu nové tváře. Největší letní posilou se bezesporu stal zkušený stoper ze Slovácka Jan Trousil. Zkušený obránce má na svém kontě 249 prvoligových startů. V minulosti hrával za Brno, Kladno a Dubnici. Z Mladé Boleslavi přestoupil univerzál Tomáš Janíček. Zajímavou postavou je krajní hráč Jaroslav Zelený. Trenér Weber si ještě z Bohemky přivedl Jana Růžičku.

Když se podíváme na karvinský kádr, jedničkou v brance je odchovanec Banské Bystrice Branislav Pindroch. Záda mu kryje devětatřicetiletý krajan Martin Lipčák. V obraně patří k velkým postavám Pavel Eismann. Poslední novou tváří karvinských se stal záložník Michal Skwarczek, fotbalista s hlučínskou minulostí. Své angažmá ve výběru trenéra Webera ovšem začal vyloučením.

Fotbalovou kvalitu má také Václav Ondřejka, který ligové starty sbíral ve Slovácku a Mladé Boleslavi, v Karviné má pod palcem ofenzivu, stejně jako rodák ze Žiaru nad Hronom Lubomír Urgela. Příslibem pro budoucnost je devatenáctiletý talent Lukáš Kurušta. Karvinský tým zkrátka budí respekt.

Kdo z regionálních rivalů bude úspěšnější ve třetím kole Poháru České pošty? Pro odpověď si přijďte v pátek 5. září od 18 hodin na stadion do Městských sadů.

Pokud budete na utkání chybět, můžete jeho průběh sledovat díky textové on-line reportáži na webu Onlajny.com.

Bezpečnostní opatření

Všem fanouškům na opavském Městském stadionu je přísné zakázáno používání pyrotechniky. Osoby, které pyrotechniku použijí, se dopouštějí protiprávního jednání.

Vzhledem ke zvýšenému riziku utkání budou probíhat u vstupu důkladné bezpečnostní prohlídky všech fanoušků. Žádáme proto diváky, aby cestu na stadion nenechávali na poslední chvíli a dorazili na něj s dostatečným časovým předstihem.

Tribuna H bude uzavřena

Na páteční pohárové utkání s Karvinou bude v návaznosti na incident, který se odehrál po skončení sobotního zápasu se Sigmou Olomouc, a na základě jednání s Policií ČR uzavřena celá tribuna H (tribuna u vstupu od Střelnice) z důvodu minimalizace rizika možného střetu domácích a hostujících fanoušků. Výjimku bude tvořit sektor H1 určený pro příznivce Karviné na této tribuně.

K dispozici budou dvě hlavní pokladny v parku směrem od Střelnice, dvě ze strany od řeky Opavy, a po jedné pokladně na tribunu A a do sektoru hostů. Prosím, využijte této možnosti, vyhnete se tak případnému zdržení při vstupu na stadion.

Jednotné vstupné na páteční utkání činí 40 Kč. Ženy, děti do 15 let a majitelé permanentních vstupenek mají vstup na zápas zdarma.

Všichni návštěvníci jsou povinni dodržovat Návštěvní řád Městského stadionu v Opavě!


sdílet