Marcel Cudrák: Má šance přijde, musím ale makat

11. 10. 2012
Redakce

Krnovský rychlík Marcel Cudrák má před sebou jasný cíl, probojovat se do kádru opavského áčka. Zatím patří k nepostradatelným článkům divizní rezervy. Letos se už za rezervu zapsal čtyřikrát mezi střelce, zahrává i standardní situace. V nejbližší době o tomto fotbalistovi určitě uslyšíme.

„Čekám na svou šanci, proto jsem i do Opavy přišel, chci hrát velký fotbal,“ podotkl Marcel Cudrák. „Věřím, že trenéři mi prostor dají, ale mám na sobě stále co zlepšovat,“ dobře si uvědomuje dvaadvacetiletý fotbalista, který vnímá velmi pozitivně trenérské změny v Opavě. „Za pana Vavrušky se ukazuje, že hráči, kteří makají, šanci dostanou, a to mě motivuje. Navíc kouč nemá problém s komunikací a tohle vnímám také velmi pozitivně,“ zdůrazňuje odchovanec krnovského fotbalu.

Zarazily ho letošní výkony áčka. „Nečekal jsem, že bude Opava tak dole. Ale vše se v dobré obrátí. My dolů nepatříme. Vezměte si můj bývalý klub Krnov, taky nezačal letošní sezonu dobře a teď se chytil. Je to o jednom zápase, chce to vyhrát, pak už to půjde,“ dívá se Cudrák na aktuální stav druholigového áčka optimisticky.

Pojďme nyní k divizní rezervě. „Abych byl upřímný, měl jsem z letošní sezony obavy, ale ty se zatím naštěstí nenaplnily,“ pousmál se Marcel Cudrák. „Podáváme vcelku vyrovnané výkony, na druhou stranu jsme mohli mít o nějaký ten bodík více. Hlavně domácí porážka s Havířovem mrzí. Na výhru jsme měli i v posledním zápase v Přerově,“ sumarizuje fotbalista, původem z Krnova.

Trenér Jaroslav Kolínek, který má Cudráka pod palcem v divizním týmu, mladému fotbalistovi vyčítá neochotu bránit, za ofenzivu ale rychlostně laděného hráče chválí. „Vím o tom, že s bráněním jsem na tom na štíru. Dopředu to jde, zpátky už ne. Ale já se polepším. Je to fyzičkou, na ní musím zapracovat. Vydržím osmdesát minut, pak už to se mnou jde z kopce,“ přiznává Marcel Cudrák.

Loni mladý hráč bojoval na dvou frontách. Vedle fotbalových povinností ho zaměstnávaly ještě ty školní. „Maturitu jsem zdárně udělal, teď už se mohu soustředit jen na fotbal. Zatím jsem v Opavě na hostování a udělám všechno pro to, abych se v zimě stal natrvalo hráčem Slezského FC,“ řekl závěrem Marcel Cudrák.

Rozhovor vyšel v klubovém bulletinu k zápasu proti Varnsdorfu


sdílet