Slezský FC jede do Vlašimi, do sestavy se vrací Ševčík

12. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté se po dvou domácích zápasech chystají ven. Výběr trenéra Jana Baránka po bezbrankové remíze a pohárovém vítězství nad Karvinou vyrazí do Vlašimi, které se zatím doma příliš nedaří. Ze dvou domácích zápasů totiž získala zatím jediný bod. Utkání na hřišti vlašimského Graffinu začíná v <b>sobotu 13. září od 17 hodin</b>.

„Vlašim má osm bodů, což je jen o dva méně než jsme nasbírali my, a takřka všechny body získala venku. V úvodních dvou kolech doma ještě nevyhrála. Zato nyní se jí podařilo vyhrát v Mostě a vítězství bude chtít potvrdit i doma. Čeká nás těžký soupeř, který je nečitelný, protože téměř v každém utkání mění sestavu,“ všiml si kouč Slezského FC Jan Baránek.

Ten by měl mít k dispozici kompletní kádr. „Všichni hráči by měli být zdravotně v pořádku včetně Kuzmanoviće. Lékaři i hráč tvrdí, že je stoprocentně připraven. Jestli nastoupí od začátku, jsme se však ještě nerozhodli. Jisté je, že do sestavy se vrátí Petr Ševčík,“ prozradil opavský trenér.

Fotbalisté Vlašimi vstoupili do letošní sezóny Fotbalové národní ligy remízou na půdě Pardubic v poměru 1:1, na kterou navázali i doma. Smírně se totiž rozešli se Sokolovem (1:1). První výhru bral Graffin na znojemské půdě, kde zvítězil 3:1. Doma pak ale Vlašimští nezvládli duel s Frýdkem-Místkem, jemuž podlehli po výsledku 0:2. V pátém kole si však vlašimský tým odvezl všechny tři body z Mostu (1:0).

Z toho plyne, že hned sedm bodů z celkových osmi získali fotbalisté z městečka na řece Blanici na hřištích soupeřů. Doma se jim zatím příliš nedaří.

„Těžko říct, jestli jde o nějakou svázanost před domácím publikem, ale na to se nechceme vymlouvat. Doma se nám zatím nedaří a doufám, že se to otočí už nyní při utkání s Opavou,“ řekl pro klubový web Vlašimi třiadvacetiletý brankář Vilém Fendrich, jenž v Mostě uhájil čisté konto.

Reprezentační přestávku strávilo mužstvo, které kdysi vedl ex-opavský obránce Michal Horňák, pohárovým intermezzem s prvoligovou Příbramí. Před necelými sedmi stovkami Vlašim těsně prohrála 0:1, a v poháru tak končí.

Vlašimské fotbalisty má na starosti velezkušený kouč Vlastimil Petržela, jehož není třeba představovat. Jedenašedesátiletý stratég si velké jméno udělal především v ruském Zenitu Petrohrad. S ním dokonce postoupil do čtvrtfinále poháru UEFA.

Pojďme se podívat na kádr Graffinu. Poslední dva zápasy odchytal výše zmíněný Vilém Fendrych. Pravou stranu obrany piluje devětadvacetiletý Jiří Petrů, který už ve Vlašimi kroutí čtvrtý rok. Tvořit hru by měl ofenzivně laděný záložník Petr Putz a na soupisce nalezneme i bývalého záložníka pražské Slavie Petera Grajciara.

Střílet góly má v popisu práce útočník původem z Kutné Hory Jan Jícha a vysoký mladík Alexander Jakubov. Připraven je také šestadvacetiletý forvard Tomáš Matějka.

Ze zápasu, který startuje v sobotu 13. září 2014 od 17 hodin bude připraven také textový on-line přenos.

Informace pro opavské fanoušky

  • Sektor pro opavské příznivce s dostatečnou kapacitou 150 osob má samostatný oddělený vstup z ulice Kollárova. Občerstvení bude zajištěno.
  • Před vstupem na stadion projde každý fanoušek bezpečnostní kontrolou. Nebudou vpuštěni fanoušci v podnapilém stavu a s nebezpečnými předměty (nože, lahve, tyče, deštníky, pyrotechnika, atp.).
  • Vstupenky se budou prodávat na místě.
  • Návštěvní řád stadionu je vyvěšen v úplném znění u každé pokladny, aby si jej mohl prostudovat každý před zakoupením vstupenky.

Stadion na mapě


sdílet