Slezský FC hostí dosud neporažené Táborsko. Poradí si s ním Opava?

19. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Dalším soupeřem, který se představí na opavském trávníku, bude Táborsko. Jihočeši se loni rvali do posledních kol o postup do ligy a ani letos nejsou jejich výsledky špatné. Tým kouče Petra Frňky ještě ani jednou neprohrál, a to už v kádru nefiguruje jméno fotbalového básníka Jana Šimáka, s kterým klub před nedávném rozvázal smlouvu. Zápas v Městských sadech startuje v <b>sobotu 20. září od 18 hodin</b>.

„Je to jediné mužstvo, které ještě neprohrálo a loni hrálo do posledního kola o postup. Jde o jeden z předních celků celé soutěže a má kvalitu. Navíc Táborsko zvládlo velmi dobře poslední dvě kola, když ve Znojmě vyhrálo 4:1 a doma porazilo Most 3:0. Po úvodních čtyřech remízách se mu tak stabilizovala sestava. Uvidíme, co od nich můžeme čekat,“ řekl opavský trenér Jan Baránek.

Základní jedenáctka Opavy by se oproti poslednímu utkání mnoho lišit neměla. „Možná upravíme rozestavení, ale změny v sestavě budou jen kosmetické, ještě se uvidí,“ dodal kouč Slezského FC. Po středečním utkání za rezervu měl zdravotní problémy Tomáš Machálek, který netrénoval. Do soboty by ale měl být připraven.

Soupeř ve zkratce – FC MAS Táborsko
Rok založení: 2011 (sloučení Tábora a Sezimova Ústí) Táborsko
Stadion: Soukeník (1 550 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Trenér: Petr Frňka Poslední tři roky:
2011/12 - FNL (14. místo)
2012/13 - FNL (12. místo)
2013/14 - FNL (3. místo)
Největší úspěchy: Třetí místo ve FNL (2014)
Oficiální web: www.fctaborsko.cz

Táborsko naposledy na domácím trávníku jasně porazilo Most 3:0. Malou zajímavostí v tomto duelu byl fakt, že dva góly dal zkušený útočník Miloslav Strnad, který přitom šel na hřiště až v 82. minutě.

Delegace rozhodčích

  • Hlavní: Ondřej Berka
  • Pomezní: Pavel Vlasjuk
  • Pomezní: Petr Caletka
  • Delegát: Jaroslav Kubíček

„Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale soupeř se prezentoval dobrou hrou a hrál odvážně. Do šestnácté minuty jsme si vytvořili tři jasné příležitosti a proměnili jsme až tu čtvrtou. Utkání jsme si mohli zjednodušit, takhle jsme výsledkem 1:0 pořád nechávali soupeře ve hře. Most měl naději, že by se dalo s výsledkem pohnout. To je náročné na psychiku, proto jsem rád, že jsme to zvládli. Ačkoliv měl Most občas v určitých prostorech míč pod kontrolou, do žádné vážné šance jsme ho nepustili," řekl po vítězném zápase kouč Táborska Petr Frňka.

Ambiciózní mužstvo nechce hrát v Opavě žádného zanďoura. „V Opavě budeme praktikovat naši kombinační hru, chceme se bavit fotbalem a nebudeme na tom nic měnit. Vidím na našich hráčích, že mají dostatek zdravého sebevědomí, aby se svou hrou prosadili,“ uvedl Frňka pro klubový web Táborska a dodal: „Hraje se pod umělým osvětlením a na stadion chodí fantastické množství diváků. Čekáme hezké, ale náročné utkání. Opavě se jako nováčkovi soutěže daří a my bychom ji chtěli v jejím rozletu přibrzdit.“

Jak již bylo zmíněno, v úvodu sezony opustil kabinu Táborska tvůrce hry Jan Šimák. V sestavě Jihočechů se naopak zabydlel albánský záložník Elvis Ciku. Rodák ze Skadaru je známý hlavně z pětiletého působení v Karviné. Poté se epizodně zjevil v GSK Katowice. Dalším cizincem v sestavě MASu je Adin Džafič. Ofenzivně laděný fotbalista není v Česku žádným nováčkem, majitel bosenského pasu kopal také za Čáslav.

Status cizince má také Ibrahim Benjamin Traore. V obraně má pevné místo Ivan Ciferský, třiadvacetiletý odchovanec trnavského Spartaku. Slovenský původ má i další muž táborské defenzivy Peter Mráz. Devětadvacetiletý rodák z Nových Zámků hrával také na Kladně, v Čáslavi a Karviné.

V brance si drží post jedničky Michal Toma, jehož si někdejší kouč Nádvorník přivedl z Vlašimi. Současná jednička má za sebou také působení v pražské Slavii a Příbrami.

Opavská defenziva si musí dát pozor především na Zbyňka Musiola, odchovance ostravského Baníku, jenž kopal i na Žižkově a v Mostě, a před příchodem na jih Čech oblékal dres Slovanu Liberec. V letošní sezoně drží zatím střelecký rekord, když ve Znojmě vstřelil všechny čtyři góly svého týmu. Táborsko zvítězilo 4:1. Celkově tak Táborsko budí velký respekt.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně FNL
Slezský FC Opava FC MAS Táborsko
SFC Opava 8. pozice v tabulce 5. FC MAS Táborsko
10 získané body 10
3 – 1 – 2 výhry – remízy – prohry 2 – 4 – 0
8:6 skóre 11:5

Slezský FC přivítá Táborsko v sobotu 20. září od 18 hodin na stadionu v Městských sadech. Průběh utkání můžete sledovat tradičně také na serveru Onlajny.com.


sdílet