Slezský FC v pohodě přejel Uničov

21. 7. 2012
Redakce

Na hru našich borců je čím dál větší radost koukat. Dnes se na stadionu v Městských sadech sice představil „pouze“ třetiligový Uničov, avšak výkon Slezanů jde hodnotit víceméně pozitivně. Při vítězství 4:1 se ani nelze divit.

Sice jako první jsme po špatné rozehrávce mohli inkasovat my, ale potom se opavský gólostroj zahřál na ideální teplotu a začalo to tam padat. Vytvořili jsme si hned několik tutovek, ale za zády brankáře Uvízla trochu příznačně uvízla až třetí v pořadí. Lumír Sedláček nasměroval centr z rohu na hlavu Kuděly, který poslal balon k tyči – 1:0. Nuc sice po trestuhodném zaváhání naší obrany přehazoval Nováka na 1:1, avšak tato branka byla tím posledním, co Uničov předvedl. Doslova suprový byl gól Franty Metelky. Na dvaceti metrech od hostující brány napřáhl a míč zapadl krásně do šibenice. Něco úžasného. Ani ne o minutu později se jako uragán vřítil do uničovského vápna Hynek Prokeš a podél gólmana zvyšoval na 3:1, čímž utkání de facto rozhodl.

Nalomený soupeř rezignoval a branek v jeho síti mohlo být více. Ve zbytku zápasu totiž Radzinevičius, Ficek a Lokša trefovali pouze brankovou konstrukci. Zajímavých akcí by se našlo vícero, avšak poslední gól zápasu zaznamenal v pětašedesáté minutě střídající Dušan Žmolík, který dorazil za Uvízla střelu Hynka Prokeše. „Trošku mě mrzí inkasovaný gól. Ten se dá označit za naprosto zbytečný. Jinak jsem ovšem s naším výkonem velmi spokojen,“ uvedl náš trenér Josef Mazura.

Slezský FC – Uničov 4:1 (3:1)

Branky: 15. Kuděla, 29. Metelka, 30. Prokeš, 65. Žmolík – 23. Nuc.

Slezský FC: Novák (46. Květon) – Zapletal, Uvíra, Kuděla, Hrabina – Šrom (61. Žmolík), Metelka, Ficek, Sedláček (71. Schaffartzik) – Prokeš (78. Lokša), Radzinevičius.


sdílet