Opavští mladší žáci si hladce poradili s Bílovcem

24. 10. 2014
Redakce

B Í L O V E C - Výběry mladších žáků Slezského FC se představily na hřišti Bílovce a oba opavské celky dokázaly zvítězit. Žáci kategorie U13 vyhráli v poměru 8:2, jejich mladší kolegové zvítězili ještě vyšším rozdílem 13:1.

Bílovec U13 – SFC Opava U13 2:8 (2:4)

Branky Opavy: Woch 3, Gargoš 2, Bartusek, Jelínek, Latka.
Sestava Opavy: Starý – J. Kirschner, Hanel, Novák, Chudý, Latoň, Jelínek, Gargoš, Řeháček.
Ďurika – T. Kirschner, Píšala, Hrbáč, Žídek, Rolný, Woch, Latka, Bartusek, Kutty.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Od začátku utkání jsme měli více ze hry, kdy jsme byli lepší ve fotbalových činnostech, což soupeř vyrovnával agresivitou a důrazem v osobních soubojích. Museli jsme neustále dobývat zataženou obranu Bílovce, ovšem i přesto jsme se dostávali do velkých gólových šancí, které jsme převážně neproměňovali. Soupeř si občas nějakou šanci vytvořil, ovšem dle předvedené hry měl být rozdíl ve skóre výraznější.“

Výhru brala i dvanáctka

Bílovec U12 – SFC Opava U12 1:13 (1:7)

Branky Opavy: Sprinz 3, Rataj 2, Blažej 2, Manderla, Jelen, Rozsypal, Večerka, Péter, Kramář. Sestava Opavy: Sprinz, Manderla, Rataj, Večerka, Žižka, Rozsypal, M. Kosmál, Hais, Makovický.
Blažej, Škrobánek, Jelen, Kramář, Radoš, Henčl, Péter, Skront, D. Kosmál, Grajciar.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Utkání jsme hráli v náhradním termínu a v Bílovci nám počasí nepřálo, protože se výrazně ochladilo a po celou dobu utkání mrholilo. I přes to se hrálo oboustranně kvalitní a velmi slušné utkání, ve kterém jsme postupem času měli více ze hry. Naše držení míče a kombinační hra byla společně s dobře zvládnutými herními situacemi proti domácímu mužstvu velmi účinná.

Navíc se nám dařilo vyhrávat mini-osobní souboje, které nám přinášely možnost k rychlé útočné přechodové fázi a tím i ohrožování domácí branky. To vše bylo základem k úspěchu, a proto kluci zaslouží za tento výkon pochvalu. Nyní už se zase budeme připravovat na další mistrovské utkání, které nás čeká hned v sobotu proti Karviné.


sdílet