V Opavě se představí Sokolov, který útočí na špici

14. 11. 2014
Redakce

O P A V A - Do slezské metropole míří soupeř až z dalekého severu Čech – Baník Sokolov. Tým vede bývalý záložník Plzně a pražské Slavie Daniel Šmejkal a nutno říci, že Severočechům se daří. Patří jim pátá příčka s tříbodovou ztrátou na druhý Varnsdorf. Dokážou si Opavští s Baníkem v <b>sobotu 15. listopadu 2014</b> poradit? Úvodní výkop je nastaven na <b>18 hodin</b>.

„Sokolov patří k lepším druholigovým mužstvům. Pravidelně hraje okolo čtvrtého, pátého místa. Přirovnal bych jej k Varnsdorfu. Bude to těžký soupeř,“ řekl na adresu Sokolova opavský kouč Jan Baránek.

„Věřím, že útočná aktivita nám přinese ovoce. Šance si vytváříme a byl bych rád, kdybychom se vrátili k utkání se Zlínem, kdy jsme zase začali dávat góly,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Ten by měl být k dispozici prakticky celé mužstvo, po zdravotní stránce je tým v pořádku. Chybět bude pouze Petr Ševčík, který je na srazu reprezentační dvacítky.

Zajímavostí je, že proti Sokolovu si Jan Baránek odbyl premiéru na opavské lavičce. „To je fakt, ale už je to rok a půl zpátky. Za prvé jsme v lepší situaci než tehdy a navíc hrajeme doma. Věřím, že zápas zvládneme a budeme mít klid na zimu,“ pousmál se Baránek.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně FNL
Slezský FC Opava FK Baník Sokolov
SFC Opava 12. pozice v tabulce 5. Baník Sokolov
18 získané body 24
5 – 3 – 6 výhry – remízy – prohry 7 – 3 – 4
16:20 skóre 21:14

Poslední utkání Baníku až tak nevyšlo. Na domácím trávníku remizoval s předposledním Ústím nad Labem 1:1. Po 258 minutách inkasovali Sokolovští doma gól a po třech domácích výhrách v řadě brali jen bod. Přitom úvod zápasu Baníku vyšel znovu výborně. Již v 5. minutě poslal domácí do vedení Šamánek, který se ujal exekuce pokutového kopu po faulu na pronikajícího Vaněčka. „Paradoxně nám branka spíše uškodila, ztratili jsme trošičku nit," poznamenal domácí kouč Daniel Šmejkal.

Delegace rozhodčích

  • Hlavní: Jaroslav Bílek
  • Pomezní: Zdeněk Arnošt
  • Pomezní: Petr Antoníček
  • Delegát: Zdeněk Zavadil

„V Třinci jsme hráli jednoduše, rychle. Proti Ústí ale balony pořád chodily do středu, takže z toho nebylo nic nebezpečného. Do Opavy potřebujeme zlepšit dobírání balonu,“ doplnil trenérova slova stoper Zbyněk Vondráček.

Kádr Baníku je velmi zkušený, je v něm sedm třicátníků. Brankářskou jedničkou je třiatřicetiletý Slovák Jaroslav Belaň, který prošel například Prievidzou, Ružomberokem, Bohemkou, Blšany, Budějovicemi nebo Mostem.

Moře zkušeností má šestatřicetiletý obránce a také výborný kuchař František Dřížďal, který zažil i tažení s pražskou Slavií v Lize mistrů, pak válel i v dresu brněnské Zbrojovky. Za Mladou Boleslav a Slavii kopal stoper Zbyněk Vondrášek. Na soupisce figuruje také odchovanec olomoucké Sigmy David Kobylík, jenž se může pyšnit zajímavým fotbalovým životopisem, ve kterém lze najít destinace jako: Štrasburk, Bielefeld, Žilina, Omonia Nicosi, Hartberg nebo Polonia Bytom.

Opomenout nelze ani Víta Vrťelku. Sokolov má také zahraničního fotbalistu, a to záložníka z Burkiny Faso Ismaela Ouedraoga, který v Baníku hostuje z pražské Dukly. Střílení branek se čeká od pětadvacetiletého Rostislava Šamánka, který v minulosti kopal například za Spartu, Jihlavu nebo Zbrojovku Brno. Pražskou Spartou prošel i Lukáš Pouček.

Sokolovem také v minulosti prošla opavská stopa, a to díky Františku Metelkovi a Josefu Dvorníkovi. Oba tyto hráče na severu vedla exopavská trenérská dvojice Radek Látal – Jiří Neček. Ještě na jaře oblékal sokolovský dres i srbský útočník Nemanja Kuzmanović.

Utkání na stadionu v Městských sadech startuje v sobotu 15. listopadu od 18:00 hodin a jeho průběh můžete sledovat také díky on-line přenosu na webu Onlajny.com.


sdílet