Mladší dorostenci budou hrát na jaře v TOP skupině

16. 11. 2014
Redakce

O P A V A - V posledním utkání podzimní části Moravskoslezské ligy v Třinci, si mladší dorostenci Slezského FC zajistili účast pro jarní část sezony mezi nejlepší devítkou na Moravě.

„Celkové osmé místo naší sedmnáctky po podzimní části určilo, že jsme se dostali v obou kategoriích do elitní skupiny TOP 9. Ta se pro jarní část tvoří podle umístění U17. Systém je nastaven tak, že prvních devět mužstev bude hrát na jaře proti sobě dvoukolově v TOP skupině, zbylých devět mužstev stejným systémem v tzv. podskupině.

Rozhodující bylo umístění naší sedmnáctky, která skončila osmá. Stejně tak si tedy na jaře zahraje TOP skupinu i naše šestnáctka. Ta svým umístěním dokázala, že do TOP skupiny patří právem, když po podzimu skončila sedmá.

Pro nás je směrem do budoucna důležité měřit své výkony proti mužstvům jako jsou Sigma, Jihlava, Brno nebo Baník. Ke kvalitnímu tréninku potřebujeme hrát i těžká utkání, která nám dávají zpětnou vazbu, jak hráče připravujeme, a zda výkonnostně rostou.

Soutěže mladšího dorostu se hrají jen v rámci Moravy, a je jen dobře, že v jarní části budou hrát proti sobě ty nejlepší moravská mužstva. Hlavně proto, že příští rok by mělo dojít ke znovuzavedení soutěží pro kategorie U18, a nově U20, které budou celorepublikové.

Pokud chceme tyto soutěže hrát a být v nich konkurence schopní, musíme na ně hráče co nejlépe připravovat. Jeden z prostředků k tomu, je odehrát co nejvíce takovýchto utkání,“ řekl šéf dorosteneckých kategorií Slezského FC Radomír Hlaváč.


sdílet