Opavští žáci U13 druzí na kvalifikačním turnaji v Bílovci

19. 11. 2014
Redakce

B Í L O V E C, O P A V A - Žákovský výběr Slezského FC kategorie U13 se v neděli představil na kvalifikačním turnaji na halové mistrovství republiky v Bílovci. Na finálové klání postupoval jen vítěz, kterým se stal Frýdek-Místek. Opavští žáčci obsadili druhou pozici.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – ŠSK Bílovec 3:3 (Branky Opavy: Chudý, Silber, Jelínek / Asistence: Hanel, Žídek).
  • SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 2:4 (Branky Opavy: Jelínek, Silber / As: Hanel, Žídek)
  • SFC Opava – MFK Vítkovice 3:2 (Branky Opavy: Rolný 2, Žídek / As: Latoň 2, Jelínek)
  • SFC Opava – Baník Ostrava 4:3 (Branky Opavy: Silber 2, Gargoš, Jelínek / As: Latoň 2, Chudý 2)
  • SFC Opava – MFK Karviná 6:1 (Branky Opavy: Silber 3, Chudý, Jelínek, T. Kirschner / As: Gargoš 2, Hanel 2, Jelínek, T. Kirschner)

Sestava SFC Opava

Starý, Ďurika – Rolný, Latoň, T. Kirschner, Hanel, Hrbáč, Gargoš, Chudý, Jelínek, Žídek, Silber.

Celkové pořadí

  1. MFK Frýdek-Místek (15 bodů)
  2. SFC Opava (10 bodů)
  3. ŠSK Bílovec (7 bodů)
  4. Baník Ostrava (6 bodů)
  5. MFK Karviná (3 body)
  6. MFK Vítkovice (3 body)

Hodnocení trenéra opavských žáků Radima Malocha:

„V prvním zápase jsme se utkali s domácím týmem, dostali jsme se rychle do vedení a soupeře přehrávali, ovšem na pět minut jsme vypadli z role, rázem to bylo 1:3 a my už stačili jen vyrovnat. Poté nás čekal Frýdek-Místek, a přes dobrý výkon a vedení 2:1 jsme neuspěli. Následovaly zápasy s Vítkovicemi, kde jsme i přes stav 0:2 zabojovali a skóre otočili. S Baníkem Ostrava jsme vedli 3:1, zahodili několik šancí, soupeř srovnal, ale my nakonec stejně překlopili skóre na svou stranu. V posledním utkání proti Karviné jsme si hru užili, předvedli nádherné akce a vyhráli o pět branek.

Celkově jsem s naším vystoupením na této kvalifikaci spokojen. V konkurenci kvalitních soupeřů jsme se rozhodně neztratili, a přes pomalejší rozjezd jsme odehráli výborné zápasy hlavně s Baníkem a s Karvinou. Druhé místo je zasloužené. Je škoda, že nám k postupu chyběl jeden zápas proti Frýdku, i když jsme v utkání vedli, ale na druhou stranu musím uznat, že Frýdek byl nejlepší, vyhrál všechny zápasy velkým rozdílem a postoupil zaslouženě.“


sdílet