Starší dorost bezbrankově remizoval se Zlínem

23. 11. 2014
Redakce

O T R O K O V I C E - Devatenáctka Slezského FC cestovala k venkovnímu utkání do Otrokovic, kde se o důležité body utkala s výkonnostně podobným soupeřem Zlínem. V sychravém počasí se žádnému z celků nepodařilo vsítit branku, a tak souboj dvou týmů dolní poloviny tabulky skončil dělbou bodů.

Obě mužstva vstoupila do utkání bojovně, což do značné míry způsobil také fakt, že v otrokovickém Sportovním areálu panovalo chladné počasí. Do pokutových území obou soupeřů tak létaly centry ze všech stran, ty však ke kýžené brance nevedly.

Pořádně rušno bylo poprvé zhruba po čtvrthodině hry, kdy se v pokutovém území dostal k odraženému míči Mlýnek, který naštěstí pro Opavu míč z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Zlínští si zhruba o deset minut později vytvořili další zajímavou šanci, ale jejich střelu zblokovala obětavá opavská obrana.

Ve zbytku prvního poločasu si několik střeleckých příležitostí vytvořili také opavští mladíci, Rolný a po něm ani Češek však nedokázali trefit zařízení. Lépe se vedlo krátce před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky jejich spoluhráči Janetzkému, který už si mířidla srovnal přesněji, ale míč po jeho střele k tyči skončil pouze v rukavicích gólmana Dostála.

Po změně stran se do slibné příležitosti dostal opět Janetzký, jehož jedovatou střelu ztečoval jeden z bránících hráčů na roh. Pozadu však nezůstali ani domácí, kteří si v rozmezí necelých pěti minut vytvořili dvě obrovské příležitosti. Do první z nich se protlačil rychlostně vybavený Mlýnek, proti kterému však stačil vyběhnout Lasák a znemožnil mu zakončit. O druhou vážnější situaci se postaral Mlčák, jehož parádním zákrokem vychytal opavský gólman. Ten o deset minut později vytáhl další pozoruhodný zákrok, když zlikvidoval prudkou střelu Mlýnka.

Utkání se pomalu chýlilo ke konci a bezbrankový stav se na opačné straně hřiště pokusil změnit Rolný. Opavský zadák napřáhl ke střele z hranice vápna, ale Dostál míč za svá záda nepustil. V samotném závěru došlo v těsné blízkosti opavské šestnáctky k nedovolenému zákroku, za který červenou kartu vyfasoval Matěj Helebrand. Z následného přímého kopu mohl Zlínu přiřknout vítězství Malenovský, avšak jeho střela pouze prosvištěla kolem tyče.


sdílet