Opavská dvanáctka pátá na turnaji v Korni

29. 11. 2014
Redakce

Žákovský výběr Slezského FC kategorie U12 absolvoval minulý víkend turnaj ve fotbalové aréně v Korni na Slovensku, kde změřil síly jak s českými, tak slovenskými celky. Dobré výkony nakonec mladým Opavákům přinesly solidní pátou příčku.

Slezský FC reprezentovali: Martin Frey, Jan Jelen, Denis Kramář, Šimon Makovický, Lukáš Manderla, Tomáš Rataj, Jan Rozsypal, Philipp Skront, Martin Škrobánek, Ondřej Sprinz, Antonín Žižka.

Střelci Slezského FC: Sprinz 6, Jelen 4, Rataj 4, Frey, Kramář a Žižka 3, Manderla 2.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – Slovan Bratislava 4:1
  • SFC Opava – Třinec 6:2
  • SFC Opava – Košice 2:6
  • SFC Opava – Žilina 3:3
  • SFC Opava – Slovácko 6:2
  • SFC Opava – Trenčín 1:2
  • SFC Opava – Sparta Brno 1:8
  • SFC Opava – Frýdek-Místek 3:2

Hodnocení trenéra opavských žáků U12 Martina Kotaly

„Do turnaje jsme vstoupili velmi dobře. Poradili jsme si se silným Slovanem Bratislava v poměru 4:1 a mohu říct, že to byl kvalitní zápas z obou stran. Během celého dne následovala další utkání v krátkém časovém sledu, což bylo dobře, protože mezi duely nebyly dlouhé prodlevy, a tím pádem jsme byli neustále v zápasové permanenci.

S mužstvem Třince jsme si po vlažném začátku postupem času vytvořili spoustu vyložených šancí, některé z nich jsme proměnili a s přehledem vyhráli. V dalším utkání s Košicemi jsme hned v úvodu udělali hrubé individuální chyby, které soupeř potrestal a vedl 3:0. Bylo těžké se dostávat do zápasu, ale kluci prokázali pevnou vůli a chuť s tím něco udělat. Zlepšenou hrou jsme se dotáhli na 3:2, ale další individuální chyba a odskočení Košic na rozdíl dvou branek nás již definitivně zlomilo i vzhledem k tomu, že se neúprosně blížil konec utkání a nebyl časový prostor s tímto nepříznivým výsledkem ještě něco udělat.

Další utkání jsme odehráli s Žilinou a v tomto zápase jsme těsně před koncem vedli 3:2, ale nakonec jsme ještě inkasovali a utkání skončilo remízou, která byla, musím říct, že spravedlivá. Dále jsme nastoupili proti Slovácku, což byl opět velmi kvalitní soupeř a tím i zápas, který jsme zvládli a vyhráli. Díky dosavadním výsledkům všech mužstev na tomto turnaji jsme mohli po tomto zápase i nadále pomýšlet na vítězství v turnaji a to za předpokladu, že si poradíme s dosavadním lídrem turnaje Trenčínem.

Opět musím říct, že toto utkání a vlastně všechny zápasy se slovenskými zástupci, kteří patří ke špičce ve své zemi a kategorii, měly svou kvalitu. V tomto zápase jsme si vytvořili dostatek šancí, abychom jej zvládli, ale bohužel buď tyč, nebo nepřesná koncovka nám nedovolila toto utkání vyhrát. Hra, kterou jsme se prezentovali, mě příjemně potěšila a kluci z AS Trenčín vyhráli ne proto, že by byli lepší, ale proto, že byli šťastnější.

Takový už je ale fotbal a sport obecně. Mě hlavně těšila skutečnost, že jsme šli za vítězstvím kvalitním týmovým výkonem podpořeným kvalitou u každého hráče. Po tomto zápase jsme nastoupili proti Spartě Brno, a jak se říká, šlo zápas blbec, kde jsme si v úvodu dali 2 vlastní branky, potom jsme z každé střely soupeře lovili míč z vlastní sítě, a i přes snahu skóre zkorigovat a zmírnit se nám nic nedařilo a my jsme se protrápili až do konce zápasu.

V posledním utkání na tomto turnaji jsme chtěli na něj zapomenout a jsem rád, že se nám to povedlo a po velmi dobrém výkonu jsme si poradili s Frýdkem-Místkem v poměru 3:2 a nakonec jsme obsadili na turnaji 5. Místo. Závěrem mohu konstatovat, že turnaj byl plný velmi kvalitních zápasu s kvalitními soupeři a my jsme až na utkání se Spartou Brno a Košicemi odehráli velmi dobrý turnaj s kvalitním herním projevem. Určitě jsme zanechali dobrý dojem a respekt u soupeřů, což bylo velmi příjemné.“


sdílet