Úspěch třináctky! Opavští žáci byli druzí ve Frýdku-Místku

17. 12. 2014
Redakce

F R Ý D E K – M Í S T E K – Žákovský tým Slezského FC pod vedením trenéra Radima Malocha se v sobotu zúčastnil turnaje ve Frýdku-Místku. Opavská třináctka předvedla kvalitní výkony a nakonec obsadila skvělé druhé místo za vítězným bílým výběrem Frýdku-Místku.

První zápas ve skupině odehrály opavské naděje s Vítkovicemi, ale i přes stálý tlak a převahu s nimi jen remizovaly 1:1. Následně si Slezský FC poradil s modrým výběrem Frýdku-Místku v poměru 4:1, s Třincem 4:2 a na závěr skupinových bojů Opava přejela Brno-Líšeň v poměru 5:0. V semifinále malí Opaváci otočili nepříznivé skóre z 0:2 na 3:2 a přes Hlučín prošli do finále.

V něm se Slezané postavili proti bílému týmu Frýdku-Místku a zajímavý zápas hraný ve skvělé atmosféře nakonec dospěl k remíze 4:4. Následoval penaltový rozstřel, který lépe zvládli domácí, a na benjamínky Slezského FC tak zbyla druhá příčka. Opavský Matěj Silber se navíc stal nejlepším hráčem celého turnaje.

Hodnocení trenéra Radima Malocha:

„I přes porážku se ovšem nemáme za co stydět. Po celý turnaj jsme předváděli kvalitní hru a finálový souboj s výborným Frýdkem jen podtrhnul naše vystoupení na turnaji. Bohužel vyhrát mohl pouze jeden a my týmu z Frýdku gratulujeme a věříme, že v příštím finále jim to vrátíme. Kluky za vystoupení chválím a chtěl bych vyzdvihnout také naše „bubeníky“ z řad rodičů za podporu z hlediště.“

Slezský FC reprezentovali: Ďurika, Starý, Hrbáč, Latka, Rolný, Latoň, Jelínek, T. Kirschner, Silber, Gargoš.

Zápasy SFC Opava

  • SFC Opava – Vítkovice 1:1
  • SFC Opava – Frýdek-Místek (modří) 4:1
  • SFC Opava – Třinec 4:2
  • SFC Opava – Brno-Líšeň 5:0
  • Semifinále: SFC Opava – Hlučín 3:2
  • Finále: SFC Opava – Frýdek-Místek (bílí) 4:5p

Celkové pořadí: 1. Frýdek-Místek (bílí), 2. SFC Opava, 3. FC Hlučín, 4. MFK Vítkovice, 5. Row Rybnik, 6. Frýdek-Místek (modří), 7. Fotbal Třinec, 8. Nový Jičín, 9. Brno-Líšeň, 10. ŠSK Bílovec.


sdílet