Vánoční utkání ovládli žlutomodří, zvítězili o dva góly

20. 12. 2014
Redakce | Foto: Deník / František Géla

O P A V A - Kylešovická umělka v sobotu žila fotbalem. Slušná divácká kulisa byla svědkem v pořadí již osmého Vánočního zápasu současných a bývalých opavských hráčů společně s fanoušky. Z vítězství se nakonec radovalo mužstvo současných fotbalistů Slezského FC.

V Kylešovicích se představily známé tváře spojené s opavským fotbalem. Nechyběl šutér Jan Vožník, Martinové Rozhon s Prohászkou. Své umění předvedli také Miroslav Kamas, Lumír Sedláček, Jaroslav Černý. Ukázala se také někdejší opora Kaučuku a autor památného gólu od pokladen Ivo Farský, neústupný obránce Karel Orel nebo Jan Pejša a další. Z táboru bývalých „přestoupil“ do týmu současníků bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch.

Do vedení šli po trefě Němce žluto-modří. Pak sice vyrovnal Rozhon, ale těsný náskok vrátil současnému výběru Slezského FC Horka. O přestávce soutěžili fanoušci ve střelbě na přesnost o opavský dres, kalendář a dárkový balíček klubu. Došlo k vylosování soutěže s Opavským a Hlučínským Deníkem o roční předplatné tohoto titulu.

Pak se pokračovalo na hřišti, kde se za žluto-modré trefili hned tři fanoušci. Prosadil se Jan Schindler, Tomáš Hrubý a Jiří Kubiš a skóre rázem narostlo na 5:1 pro současný tým Opavy. Na druhé straně zmírnil skóre Prohászka a zápas nakonec skončil výsledkem 5:3.

Současní hráči (žluto-modří) – Bývalí hráči (červeno-černí) 5:3 (2:1)
Branky: 20. Němec, 36. Horka, 51. Schindler, 58. Hrubý, 61. Kubiš – 27. Rozhon, 64. a 66. Prohászka.
Rozhodčí: Neděla – Bukovský, Majer.
Žluto-modří: Květon, Hampel – Pospěch, Mikula, Mat. Hrabina, Hoza, Lavrovič, Metelka, Galvas, Schaffartzik, Mrázek, Čelůstka, Machálek, Kuzník, Němec, Horka, Macíček, Svatonský, Hájek, Pitřík, Schindler, Hrubý, Vajda, Kubiš.
Červeno-černí: Kosmál – Harazim, Černín, Onufer, Pejša, Farský, Kučera, Rozsypal, Mičola, Christoph, Zavadil, Sedláček, Kutty, Jašek, Kamas, Černý, Vašek, Prohászka, Jurečka, Rozhon, Vožník, Rabak, Groda, Hrbáč, Rovnaník.
sdílet