Slezský FC odstartoval přípravu zátěžovými testy

5. 1. 2015
Redakce

O P A V A - Slezský FC zahájil svůj zimní přípravný blok dvoudenními zátěžovými testy v Prostějově. Ostrý start přípravy je na programu ve středu 7. ledna. Na dobré cestě je příchod záložníka Tomáše Jursy, ten by měl v nejbližších dnech podepsat tříletou smlouvu. V nemocnici se bohužel ocitl generální manažer klubu Alois Grussmann.

„Na doporučení Radima Kučery děláme zátěžové testy na pracovišti v Prostějově, kam chodí například i extraligoví hokejisté. Ve středu pak hráčům začne klasická příprava,“ řekl generální manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Fotografie z testů

Ten strávil konec loňského roku v Městské nemocnici Ostrava, odkud byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě. Proč? Důvodem je silný zánět v kyčelním kloubu. „V ostravské fakultce mi před lety kyčel operovali, mají tam lepší přístroje. Trápí mě horečky, nemůžu zatím vůbec chodit,“ posteskl si Grussmann. „Doufám, že budu co nejdříve v pořádku,“ dodal jedním dechem.

Hospitalizace mu sice komplikuje práci, ale po ruce má své nejbližší spolupracovníky. „Normálně fungujeme dál. Jsem ve stálém kontaktu s Jardou Rovňanem, Lumírem Sedláčkem i Šárkou Dubilovou, na které se mohu ve všem spolehnout,“ doplnil opavský manažer.

Slezský FC posiluje, na příchodu je záložník Tomáš Jursa

První zimní posilou opavského klubu je středopolař Tomáš Jursa. Odchovanec Karviné by měl se Slezským FC podepsat tříletý kontrakt. Šikovný střední záložník odehrál za karvinský tým více než sto zápasů ve druhé nejvyšší soutěži.

V roce 2012 přestoupil do prvoligových Teplic, ale ty jej poslaly hostovat na farmu do Ústí nad Labem. Na severu Čech se Jursovi dařilo a řekl si o angažmá v Opavě.

„Byli jsme v kontaktu delší dobu, sledovali jsme jeho výkony. Sám projevil zájem hrát v Opavě, domluvili jsme se na tříleté smlouvě. Přestup ještě musí být dotažen do konce s Teplicemi,“ upřesnil generální manažer Opavy Alois Grussmann.

V přípravě bude pokračovat i testovaný útočník Adam Kušner z Hranic na Moravě, s áčkem budou trénovat Stanislav Lavrovič s Pavlem Macíčkem z rezervy a opora devatenáctky Jakub Janetzký.

První přípravný zápas čeká Slezany v sobotu 10. ledna od 13 hodin na kylešovické umělce, kde se utkají s béčkem Slovácka.


sdílet