V areálu Slezského FC vyroste minihřiště a nová tělocvična

23. 1. 2015
Redakce

O P A V A - Do konce letošního roku bude v areálu stadionu v Městských sadech stát nová hala využitelná pro všechny míčové sporty. Zároveň dojde k vybudování minihřiště s umělým povrchem, které bude stát za tribunou ze strany od řeky. Hřiště bude určeno pro minikopanou ve formátu 5+1.

Tělocvična včetně tribuny a čtyř šaten vznikne na místě staré plechové haly, která je ve špatném technickém stavu. V nově vybudované tělocvičně o rozměrech palubovky 35 x 19 metrů najdou využití všechny míčové sporty – basketbal, volejbal, futsal, ale i tenis.

Součástí multifunkčního areálu bude také minihřiště s umělým povrchem. To vyroste za tribunou směrem od řeky (G) a bude uzpůsobeno pro minikopanou 5+1. Součástí hřiště s rozměry 44 x 28 metrů bude umělé osvětlení, oplocení i mantinely.

„Takové hřiště nám chybělo. Uleví se trochu i tréninkovým plochám za koupalištěm, kam se nyní soustředí veškerá příprava našich týmů,“ říká technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Multifunkční areál však nebude využívat pouze Slezský FC, ale i veřejnost. „Využívat ho mohou přilehlé školy, sousední Slavie Opava, TJ Opava, OFS Opava a také veřejnost,“ uvedl předseda představenstva SFC Opava Marek Hájek.

Nová sportoviště vyrostou na místě, které nyní slouží jako parkoviště při fotbalových zápasech. „V tom bych problém neviděl. Parkují tam hlavně hráči a naši partneři. S tímto si poradíme, budeme více využívat míst před Střelnicí,“ dodal Jaroslav Rovňan.

Výstavba sportovního areálu spolkne dvacet milionů korun, 85% této částky pokryje dotace Evropské unie v rámci projekt IPRM Přitažlivé město.

Další vizualizace






sdílet