Výběry U-10 v Hradci získaly druhé a třetí místo

24. 2. 2015
Redakce

V Hradci nad Moravicí se během uplynulé neděle uskutečnil už třetí ročník mezinárodního turnaje s názvem O pohár FROS ZPS. Zúčastnili se ho hráči ročníku narození 2005 a mladší. Výběr Slezského FC U-10 v čele s trenéry Petrem Kubalákem a Lumírem Sedláčkem do bojů vyslal hned dvě mužstva. A to konkrétně žlutý a modrý tým.

Oběma se dařilo skvěle. Žlutí ve skupině porazili ostravský Baník, Kylešovice, Nový Jičín a také Piast Gliwice. Obsadili první místo a v semifinále se utkali s modrým celkem. Ten si předtím poradil s Mokrými Lazci, Slavií Opava, Budišovem nad Budišovkou a podlehl pouze Třinci. Souboj žlutých a modrých skončil poměrně jasným vítězstvím druhých jmenovaných, kteří vyhráli 3:0.

Ve finále poté narazili na Nový Jičín. I když nepodali vůbec špatný výkon, nakonec padli v penaltovém rozstřelu. Třetí místo pak v napínavém utkání s Třincem získal žlutý výběr. Dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu, nakonec zvítězil 2:1 a došel si pro bronz.

Opavští hráči posbírali také několik individuálních cen. Nejlepším střelcem turnaje se stal Richard Kovárník a cena pro nejlepšího brankáře putovala do rukou Matyáše Drastíka. Speciální ocenění pro nejužitečnějšího hráče na počest Aloise Sommra bylo uděleno dalšímu mladému fotbalistovi SFC Filipu Kokešovi.

Výsledky Skupina A SFC (žlutí) - Baník Ostrava 3:2, SFC (žlutí) - Kylešovice 5:0, SFC (žlutí) - Nový Jičín 3:1, SFC (žlutí) - Gliwice 4:1.
Pořadí: 1. SFC Opava (žlutí), 2. Nový Jičín, 3. Baník Ostrava, 4. Piast Gliwice, 5. Kylešovice.
Skupina B
SFC (modří) - Mokré Lazce 4:2, SFC (modří) - Slavia Opava 7:0, SFC (modří) - Budišov nad Budišovkou 3:0, SFC (modří) - Třinec 0:1.
Pořadí: 1. Třinec, 2. SFC (modří), 3. Budišov nad Budišovkou, 4. Moké Lazce, 5. Slavia Opava.
Semifinále
SFC (žlutí) - SFC (modří) 0:3, Třinec – Nový Jičín 1:2.
O třetí místo
SFC (žlutí) – Třinec 2:1.
Finále
SFC (modří) – Nový Jičín 0:0. Na penalty zvítězil Nový Jičín.
Celkové pořadí: 1. Nový Jičín, 2. SFC (modří), 3. SFC (žlutí), 4. Třinec, 5. Baník Ostrava, 6. Piast Gliwice, 7. Budišov nad Budišovkou, 8. Mokré Lazce, 9. Slavia Opava, 10. Kylešovice.
Soupiska SFC Opava (modrý a žlutý tým dohromady): Matyáš Drastík, Adam Sedláček, Patrik Wehowský, Daniel Sukdol, Martin Blažej, Robin Matýsek, André Bek, Tomáš Vincker, Daniel Sosna, Jan Ulrich, Matyáš Piernik, Filip Kokeš, Albert Vlašánek, Richard Kovárník, Tomáš Nováček, Petr Žídek, Alexandr Rychlý. Trenéři: Petr Kubalák a Lumír Sedláček.
sdílet