Třináctka se představila v Praze

5. 3. 2015
Redakce

O P A V A - Podobně jako naše patnáctka tak i výběr U-13 v minulých dnech zavítal do Prahy. Svěřenci trenéra Radima Malocha se představili celkově ve dvou kláních. Hned to první proti Bohemians 1905 pro ně bylo poměrně kruté.

Bohemians 1905 – SFC Opava 10:2 (3:1)
Branky SFC: Gargoš, Kuča.

Mladí Opavané si zahráli klasicky na dvě poloviny hřiště jedenkrát čtyřicet minut. Zápas se mohl pyšnit vskutku vysokou úrovní. Slezský FC si vytvořil řadu brankových příležitostí. Všechny pokusy však famózními zákroky zneškodnili gólmani Pražanů.

„Konečná prohra 2:10 je trochu zavádějící, jelikož jsme podali velmi dobrý týmový výkon, jenž byl podpořen několika výbornými individuálními výkony,“ poznamenal kouč opavské třináctky Radim Maloch a jedním dechem dodal:

„Největší, řekl bych, až propastný rozdíl, byl v řešení situací před oběma brankami. Počet gólových šancí byl, troufnu si říct, vyrovnaný, ovšem konečné skóre přesně vystihuje způsob nakládání s těmito šancemi. Každopádně jsme se utkali s výborným soupeřem a takovýchto utkání potřebujeme co nejvíce.“

Dukla Praha – SFC Opava 7:11 (3:5)
Branky SFC: Kuča 2, Gargoš 2, Latka 2, T. Kirschner 2, Jelínek, Rolný, Chudý.

Po porážce s Bohemians 1905 výběr U-13 zajížděl druhý den ráno na Julisku, aby se střetl s Duklou Praha. Nástup do utkání byl doslova snový. Po úvodních dvaceti minutách Slezský FC vedl 5:1 a jeho hra snesla ta nejpřísnější měřítka. Následně se však dostavilo sebeuspokojení a Opavané začali hrát pomaleji.

Ve tvorbě brankových příležitostí nezůstávala pozadu ani Dukla, zdaleka ne všechny ovšem skočily gólem. Druhý poločas se dá považovat za vyrovnaný, třebaže nebezpečnější byli Pražané. Naši mladíci sázeli góly hlavně z brejkových situací.

„Konečný výsledek odráží zejména prvních dvacet minut, kdy jsme byli lepší, zbývající část zápasu už jsme převahu neměli. Každopádně pro nás byly tyto dva zápasy velmi prospěšné,“ hodnotil Radim Maloch a ještě připojil: „Kromě toho, že jsme se utkali s jinými než moravskými či slezskými soupeři, narazili jsme na silné protivníky. Prověřili nás po všech stránkách a takovouto konfrontaci budeme chtít vyhledávat i do budoucna.“

Výlet do hlavního města nebyl jen o hraní. Členové U-13 navštívili také duel Synot ligy mezi Duklou a Libercem, prošli si údolí Divoké Šárky a stihli si prohlédnout také starobylé centrum Prahy.

Sestava SFC Opava U-13: Starý, Ďurika, Šír – Chudý, Silber, T. Kirschner, J. Kirschner, Latoň, Latka, Vojtěšek, Hrdlička, Gargoš, Woch, Žídek, Hrbáč, Řeháček, Kutty, Jelínek, Kuča, Hanel, Rolný.


sdílet