Nepovedená generálka, rezervu přejel Nový Jičín

16. 3. 2015
Redakce

N O V Ý J I Č Í N - Naše béčko se v posledním přípravném zápase před vstupem do jarní části MSFL zrovna nevyznamenalo. Na umělce divizního Nového Jičína prohrálo jasně 0:4 a soudě podle bídného výkonu si ani jiný výsledek nezasloužilo.

Nic jiného ani nelze napsat potom, co si tým jedinou vážnou příležitost vytvoří až v osmdesáté minutě. Jen pro upřesnění: dostal se do ní Galvas. V té době už ovšem bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Penaltu a jeden gól navrch vstřelil bývalý hráč našeho klubu Lokša, o zbylé dvě přesné trefy se podělili Novotný s Rybaříkem. Přestože zimní příprava se rezervě vcelku vydařila a trenéři si pochvalovali zlepšení především po fyzické stránce, duel proti Jičínu znamenal pád zpátky na zem a odhalení kruté reality. Na hřišti to klukům zkrátka neklape.

Asistent mužstva Jan Hruška starší vše trefně zhodnotil: „Vyrábíme skutečně neuvěřitelně hrubé chyby v obraně a v soupeřově šestnáctce jsme naprosto jaloví. Přístupem hráčů jsem zklamán. Přijde mi, že jsou třetí ligou uspokojeni.“

Mužstvo by momentálně potřebovalo někoho zkušeného, kdo by hru režíroval a stal se nositelem zodpovědnosti. „Je dost možné, že budeme potřebovat někoho z áčka, protože mladí kluci nejsou schopni zápas odmakat naplno. Neumí se k tomu dostatečně vyhecovat,“ pojmenovával hlavní problém opavské rezervy Jan Hruška starší.

„V sestavě Nového Jičína nastoupil Cigánek, Švec nebo už zmíněný Lokša. Všechno to jsou zkušení harcovníci, kteří každou naši chybu umí potrestat. V MSFL to nebude jiné,“ dodal na závěr.

FK Nový Jičín – SFC Opava B 4:0 (1:0)
Branky: 11. z pen. a 62. Lokša, 53. Novotný, 75. Rybařík.
Opava: Godula (46. Štencel) – Mezera, Macíček, Hoza, Pavlíček – Lavrovič, Vojtěšek, Kuzník, Galvas – Gebauer (62. Uvíra), Pezzotti.
sdílet