Zdeněk Pospěch dal důležitý gól a zamířil do divadla

24. 3. 2015
Redakce | Foto: Deník / František Géla

O P A V A - Hektickou sobotní odpoledne prožil náš kapitán Zdeněk Pospěch. Nejdříve byl klíčovým mužem Opavy při remíze v Olomouci, když osm minut před koncem trefil remízu 1:1, poté společně s trenérem Janem Baránkem zamířili do Slezského divadla, kde je čekalo slavnostní vyhlášení O nejúspěšnějšího sportovce Opavska.

Utkání na trávníku Androva stadionu bylo ostře sledované. Favorit byl jasné daný, i proto, že hosté nepřijeli na Hanou v nejsilnějším možném složení. Okolnosti chtěly tomu, že právě Zdeněk Pospěch musel nastoupit pro něj na neobvyklém místě stopera.

"Stalo se to. Bohužel, kluci nejsou zdraví, okolnosti si to vynutily. Bylo to pro mě nezvyklé, hrál jsem to přes nohu. V rozehrávce jsem se s delšími míči trochu trápil, udělal jsem dvě chyby. Jednu na začátku, ve druhém případě mi balon utekl a soupeř mohl jít do šance, nakonec se mi podařilo míč chytit," hovořil o své netradiční roli opavský kapitán. "Až tak optimální to nebylo, mohlo to být lepší," dodal sebekriticky.

Nutno ale podotknout, že opak byl pravdou. Rodák z Kylešovic skvěle usměrňoval své spoluhráče a s přibývajícími minutami šel jeho výkon nahoru. "Sigma začátek chytla, měla tlak, z kterého pramenily šance. K té první jsem ji svým zaváháním dopomohl i já. Mohl jsem je posadit na koně. Pak se hra trochu vyrovnala, na konci poločasu jsme sami byli blízko gólu, trefili jsme i tyčku," rozebíral utkání šestatřicetiletý obránce.

"Druhý poločas už tolik vzruchu nepřinesl. Hlavní je, že jsme dali gól," podotkl Zdeněk Pospěch. "Klíčové pro vývoj zápasu bylo, že jsme nedostali druhou branku," podotkla bývalá opora bundesligové Mohuče.

Opava si na jaře připsala do tabulky čtyři body, a to není vůbec špatná bilance. "Spokojeni být můžeme. Klidně jsme ale mohli mít o nějaký ten bodík více. Ústí bylo také hratelné," podotkl Zdeněk Pospěch, který ihned po zápase spěchal do Slezského divadla, kde nakonec v anketě obsadil osmé místo. Slezský FC byl pak čtvrtý v kolektivech.


sdílet