Mladí Opaváci přispěli k postupu do finále

9. 4. 2015
Redakce

O P A V A - Základní část mezikrajské soutěže v kategoriích U-14 a U-13 je už minulostí. Moravskoslezskému výběru se povedlo postoupit do republikového finále v obou zmíněných věkových třídách. Závěrečná klání čtrnáctek se uskuteční v Praze na Strahově od 26. do 27. května. O rok mladší kategorie si pak finále mezi 2. až 3. červnem zahraje ve Velkých Losinách.

Tým Moravskoslezského kraje se střetl s výběry Jihomoravského, Královehradeckého, Pardubického, Zlínského, Olomouckého a kraje Vysočina. Nedílnou součástí moravskoslezského mužstva U-14 byli také hráči Slezského FC: Lukáš Katschmarz, Jakub Vrána, Adam Gorčica, Teo Janjuš, Robert Ondráček, Adam Dušek anebo Matěj Goněc.

Také v U-13 reprezentovali Opaváci: Jakub Rolný, Tomáš Kirschner, Lukáš Chudý, Filip Jelínek, Matěj Silber, Sebastian Latoň anebo Dominik Kuča. „Všem hráčům patří poděkování za vzornou reprezentaci klubu a věříme, že je to pro ně velký motivační faktor v jejich dalším vývoji,“ poznamenal trenér krajských výběrů U-13 a také kouč starších žáků Slezského FC Radovan Morong.

Pochvalu si bezesporu zaslouží i brankář naší patnáctky Jan Vyklický, jenž byl mezi 12. až 17. dubnem nominován na dvě mezinárodní přátelská utkání kategorie U-15, v nichž se český národní tým ve Stare Pazove utká se Srbskem.

„Přejeme Honzovi, ať si tuto další zkušenost ve své začínající fotbalové kariéře užije a po návratu se s námi podělí o své dojmy,“ doplnil ještě Radovan Morong.


sdílet