Šestnáctka zdolala Třinec, pak podlehla Baníku

18. 4. 2015
Redakce

O P A V A - Náročný týden v anglickém stylu za sebou mají naši fotbalisté z výběru U-16. Nejprve se v neděli střetli s Třincem, který porazili nejtěsnějším možným rozdílem. Ve středu pak prohráli se stejně starým týmem ostravského Baníku 2:4.

Prvně se zaměřme na souboj s Třincem. Rozhodla ho akce vedena po opavské levé straně, kdy se až do třineckého vápna probil Hluchý. Následoval faul a nařízenou penaltu proměnil Dybal.

„Pozitivní je, že jsme utkání odehráli bez obdržené branky. Chyb jsme se sice nevyvarovali, ale nebyly z kategorie hrubých, aby je soupeř mohl potrestat. Víc nás dnes trápila ofenziva, kde nám chyběla přesnost a myšlenka,“ konstatoval trenér opavské šestnáctky Radomír Hlaváč.

SFC Opava U-16 – Fotbal Třinec U-16 1:0 (0:0)
Branka: Dybal z pen.
Sestava Opavy: Javorek – Šikula (58. Musila), Dybal, Hartmann, Štefka – Večerek, Šimíček – Fusek, Hluchý, Kwalski (50. Šefčík) – Stošek (64. Teichman).

S Baníkem se Opavští drželi jen poločas

Minimálně první půle střetnutí s Baníkem napověděla, že Opavané svého soupeře rozhodně mohou předčít. Fotbalisté Slezského FC skvěle napadali a odměnou jim byl gól již ze druhé minuty, kdy po standardce skóroval Šefčík. Během první půlhodiny byli naši mladí borci jasně lepší, v závěru však aktivita a nasazení z jejich strany opadlo. Baník to ztrestal vyrovnávací brankou před odchodem do kabin.

Ve druhém poločase se Opava bála vzít otěže zápasu do vlastních rukou a navíc vyráběla chyby. Dvě z nich hosté přetavili v góly. „S obdrženými brankami jsme ztráceli potřebné sebevědomí a tím pádem i naději na dobrý výsledek. Je ale dobře, že se kluci v prvním poločase přesvědčili, čeho jsou schopni,“ doplnil kouč Radomír Hlaváč.

SFC Opava U-16 – FC Baník Ostrava U-16 2:4 (1:1)
Branky Opavy: Šefčík, Dybal z pen.
Sestava Opavy: Hub – Šikula, Dybal, Hartmann, Štefka – Rys (63. Večerek), Šimíček – Šefčík (Musila), Hluchý, Stošek – Fusek (71. Teichman).
sdílet