Sedmnáctka má za sebou dva zápasy se Slováckem

30. 4. 2015
Redakce

O P A V A - Prohra následována vítězství. I takto by se dalo ve stručnosti zhodnotit počínání naší sedmnáctky ve dvojzápase se stejně starým protivníkem ze Slovácka. Naděje Slezského FC svému soupeři nejprve podlehli v poměru 2:6 a poté zvítězili 2:0.

V prvně zmíněném klání se stal rozhodující první poločas, během něhož Opava hned čtyřikrát inkasovala. Celek z Uherského Hradiště dokonale potrestal chyby a na hřišti vládl. Opavská sedmnáctka postrádala důraz a za Slováckem zaostávala i v práci s míčem.

Třebaže ve druhém poločase Slezský FC zabral a vše zdramatizoval brankami Klembary a Šafrána ze závěru utkání, na body to nestačilo.

„Pokud bychom chtěli s takto kvalitním soupeřem pomýšlet na vyrovnaný výkon, museli bychom se vyvarovat jednoduchých individuálních chyb a také zlepšit pohyb a důraz, k čemuž v tomto utkání nedošlo a Slovácko vyhrálo zcela zaslouženě. Vítězství si s přehledem pohlídalo,“ komentoval trenér opavského výběru U-17 Lukáš Černín.

SFC Opava U-17 - Slovácko U-17 2:6 (0:4)
Branky Opavy: Klembara, Šafrán.
Sestava Opavy: Kubný – Hájek (41. Kovács), Šafrán, Černín, Musila – Vrána (65. Tomáško), Keller, Mička (75. Vavrečka), Mako (41. Fojtík) – Barteska, Klembara (60. Hluchý).

Druhý zápas? Výhra a čisté konto

Druhé utkání v podání sedmnáctky Slezského bylo úplně jiným šálkem kávy. Opavané zápas skvěle odpracovali, jejich výkon se vyznačoval vysokým nasazením a nechyběl ani důraz. Slezané navíc nenechali hrát tvořivé hráče Slovácka.

Odměnou se jim stala branka po dlouhém autu Kolíska a důrazném počínání Šefčíka. Opava pozorně bránila a vyrážela do nebezpečných brejků. Ve druhé půli se dostavilo navýšení náskoku. Šafrán poslal balon za obranu, na který si naběhl Barteska a nadvakrát překonal slováckého brankáře. Obrovskou možnost měl na kopačce také Vrána, ale před prázdnou bránou minul.

Slovácko sice v poslední čtvrthodině nepříjemně tlačilo, ale gól z této převahy nevytěžilo. „Porazit kvalitního soupeře vždy potěší, navíc, když je dobrý i výkon. Kluci utkání odedřeli a dá se říct, že jsme si tři body zasloužili,“ uvedl Lukáš Černín.

Slovácko U-17 – SFC Opava U-17 0:2 (0:1)
Branky: Šefčík, Barteska.
Sestava Opavy: Mosler – Musila, Kolísek, Šafrán, Kovács (70. Černín) – Vrána, Kuzník, Mička, Šefčík (72. Mako) – Barteska (67. Hluchý), Klembara (74. Tomáško).
sdílet