Tomáš Mrázek: Dva góly jsou ještě málo, věřím, že jich bude více

6. 5. 2015
Redakce

O P A V A - Narodila se mu dcera Emička a jeho střelecké prokletí bylo zlomeno. Řeč je o opavském útočníku Tomáši Mrázkovi. Osmadvacetiletý rodák z Krnova se podílel na výhře nad Kolínem, mezi střelce se zapsal i ve Varnsdorfu. Bohužel na severu Čech jeho branka body nepřinesla.

Střelecká smůla pronásledovala Tomáše Mrázka až do čtyřiadvacátého kola. „Jednou to muselo přijít, kámen ze srdce mi spadl, ale věřím, že tím nic nekončí a bude mi to tam padat i po zbytek jarní části,“ přeje si Tomáš Mrázek.

Proti Kolínu se trefil poté, co se k němu míč odrazil po pokusu Václava Jurečky, ve Varnsdorfu dokázal v gól přetavit přihrávku Luboše Horky. „Luboš měl velkou zásluhu na mém gólu. Výborně míč prostrčil mezi obránce,“ chválil na dálku svého spoluhráče. Nějakou speciální radost ale ze vstřelené branky neměl. „Prohráli jsme, to mě štve nejvíce, přitom soupeř byl hratelný,“ smutnil Tomáš Mrázek.

Opava ale po bodu na severu Čech sahala. „V prvních dvaceti minutách jsme nehráli optimálně, byla to z naší strany trápička. S postupem času jsme se ale začali zvedat. Když si utkání promítnu zpátky, tak ve druhém poločase jsme nepustili Varnsdorf za půlku, dali jsme tyčku, velkou šanci měl Jany. Vyrovnat se nám nepodařilo, asi to byl trest za ten špatný začátek,“ pokračuje v povídání Tomáš Mrázek.

V sobotu hostí Slezané na domácím trávníku Karvinou, tým, který je pouze bod nad nimi. „Bude to derby se vším všudy, velice dobře se znají oba trenéři. Někteří naši kluci za ně hráli, zápas bude mít náboj a šťávu,“ míní opavský útočník a dodává: „Musíme dát rychlý gól, který nás uklidní, a hlavně předvést bojovný fotbal, který nás v předchozích kolech zdobil.“

V úvodu bylo zmíněno, že Tomáš Mrázek je čerstvým otcem. „Užívám si to, Emička je navíc velmi hodná holka,“ směje se Mráza, který často vyráží s kočárkem na procházky. „Škoda jen, že toho pěkného počasí zatím ještě moc nebylo. Zatím jezdíme s Luckou (přítelkyně Tomáše, poznámka autora), ale až si bude chtít odpočinout, vyrazím na procházku sám,“ uzavírá povídání novopečený tatínek.


sdílet