Slezský FC doma přivítá Karvinou, bude to zajímavé derby

8. 5. 2015
Redakce

O P A V A - Trávník v Městských sadech bude v sobotu od šestnácti hodin hostit zajímavé utkání. Na stadion k řece Opavě míří Karviná. Celek, kterému patří v aktuální tabulce sedmá příčka. Výběr kouče Jozefa Webra má o bod více než náš tým, což dává zápasu další pikantnosti. A aby toho nebylo málo, oba trenéři jsou velkými kamarády, navíc David Mikula s Tomášem Jursou a Janem Svatonským dres Karvinských v minulosti oblékali. Naopak v sestavě MFK nastupuje exopavský střelec Tomáš Komenda.

„Předpokládám, že utkání v Opavě bude mít ligové parametry, a všichni se na něj už těšíme,“ říká před zápasem ve slezské metropoli karvinský fotbalista Jan Růžička. Karviná už hrála derby minulý týden, když na domácím trávníku porazila právě gólem Růžičky Frýdek-Místek 1:0.

„Byl to náš nejhorší jarní výkon a za výhru můžeme poděkovat gólmanu Pindrochovi, který chytil tři čtyři jasné góly. Mrzí mě, že jsme se po rychlém gólu ve druhé půli neuklidnili. Naopak hosté nás přehrávali a vytvořili si nebezpečné příležitosti. Takový výkon nám příště v Opavě nebude stačit na bodový zisk,“ okomentoval zápas pro klubový web trenér Jozef Weber.

Karvinský kádr není vůbec špatně sestavený. Je v něm hned několik fotbalistů s prvoligovými zkušenostmi. Ať už se jedná o devětatřicetiletého Jana Trousila, bývalého hráče Slovácka a Brna, další zkušený bek Tomáš Janíček kopal ligu za Boleslav nebo na Slovensku za Nitru. Třicetiletý záložník Daniel Tarczal zase nasbíral 150 prvoligových startů v Příbrami. Obrovskou zkušenost má i slovenský gólman Martin Lipčák. A to není vše: Daníček, Zelený, Fiala nebo Budínský s Juřenou mají také velkou kvalitu.

Karvinští se mohou pyšnit i jedním prvenstvím v aktuálním průběhu Fotbalové národní ligy. Slovenský útočník Lubomír Urgela vede pořadí všech střelců v soutěži. Rodák z Myjavy se trefil už jedenáctkrát, o jeden zásah méně má náš Nemanja Kuzmanovič. Na soupisce karvinského týmu figuruje i jméno španělského ofenzivního fotbalisty José María Díaze Castańera.

„Je to derby, a to má vždy náboj. Hrajeme doma, kde se nám na jaře daří, věřím, že budeme stoprocentní a prohru z Varnsdorfu odčiníme,“ říká před zápasem stoper Opavy David Mikula.


sdílet