Třináctka ovládla turnaj v Ružomberoku

2. 6. 2015
Redakce

R U Ž O M B E R O K - Až ze slovenského Ružomberoku doputovala do Opavy pozvánka na turnaj, kterého se nakonec zúčastnilo sedm celků. Svěřenci trenérů Radima Malocha a Lukáše Vajdy z kategorie U-13 nakonec vhozenou rukavici zvedli a v sobotu vyrazili na Slovensko. Lépe si ani vést nemohli, protože obsadili první místo.

Hrálo se systémem každý s každým na 1x25 minut. Opavané na úvod zdolali slabší soupeře v poměrech 6:1, 5:0 a 7:0. Poté je už čekaly dva týmy pořádajícího Ružomberoku. V prvním se naše třináctka předvedla ve výborném světle a díky gólu z poslední minuty zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem.

Následoval souboj s místním áčkem, v němž se Slezský brzy ujal vedení. Následně však vyrobil snad jedinou chybu na turnaji a soupeř trestal. V závěrečném turnajovém klání museli Slezané porazit tým FOMAT Martin, který se v Ružomberoku překvapivě potkal s výbornou formou a vyhrál všechna utkání. Tedy až na to poslední.

Opavští opět zahráli skvěle, kombinačně svého protivníka doslova rozebrali a zvítězili 4:0. „Na turnaji jsme odehráli tři snadné zápasy, tři kvalitní utkání a celý turnaj zaslouženě vyhráli. Navíc se nejlepším hráčem turnaje stal Tomáš Kirschner a nejlepším střelcem se sedmi góly Sebastian Latoň,“ hodnotil kouč opavské třináctky Radim Maloch.


sdílet