První krok devatenáctka zvládla

10. 6. 2015
Redakce

K R O M Ě Ř Í Ž – První těžkou zkoušku mají kluci naší devatenáctky úspěšně za sebou. Úvodní barážový zápas v Kroměříži zvládli na jedničku s hvězdičkou, nejen, že dokázali zvítězit, ale navíc udrželi i nulu vzadu, což je hodně počítá.

„Máme za sebou teprve poločas. Čeká nás ještě jedno utkání,“ říká opatrně trenér opavské devatenáctky Alois Skácel. Jeho týmy nehrál špatně. V prvním poločase si vytvořil dvě gólové šance, tu první měl Matěj Helebrand, druhou Adamovský. „Gól jsme nedali, na druhou stranu domácím jsme toho moc nedovolili,“ podotkl zkušený kouč.

Rozhodující moment přišel v 73. minutě, Rolný kopal trestný kop a Češek posunul míč šikovně za záda domácího gólmana. „Kluky musím pochválit, hráli disciplinovaně, dobře plnili taktické pokyny,“ zdůraznil Alois Skácel.

„Jinak zápas byl nervózní, bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně. My jsme ho nakonec zvládli lépe. Dnes převládala bojovnost nad fotbalem, ale to je pro baráž charakteristické,“ uzavřel Alois Skácel. Odveta se hraje v Opavě v sobotu se začátkem v 11 hodin.

SK Hanácká Slavia Kroměříž – SFC Opava 0:1 (0:0)
Branka:73. Češek.
Opava: Lasák – Košárek, Farský, Češek, Matěj Helebrand – Rolný, Berger, Vicherek (80. Rychlý) – Adam Helebrand (65. Korbel), Adamovský, Večerek. Trenér: Alois Skácel.
sdílet