Opavské béčko nestačilo na Uničov

22. 7. 2015
Redakce

Uničov – Rezerva Slezského FC včera v rámci týdenního soustředění vyrazila na další přípravný zápas do Uničova, kde se střetla s účastníkem naší třetí nejvyšší soutěže, kterou ještě v minulé sezoně hrála. Favorit v podobě domácích zvítězil 4:0.

Až do třicáté minuty s ním však Slezané drželi krok. Pak ovšem došlo k hrubé chybě v defenzivě, Uničovští dali balon za obranu a po následném centru skórovali. O osm minut později pak přidali ještě jednu branku.

Naši borci však dřeli a snažili se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl útočník Korbel, ani jeden z jeho pokusů ovšem v síti neskončil. Nebezpečný přímák zahrával také Rolný, jenže domácí gólman včas zakročil.

Do druhé půle místo brankáře Lasáka naskočil Štencel a své mužstvo hned několikrát podržel, byť v konečném účtování dvakrát inkasoval. Nejblíže ke gólu Opavy měl Fišer. Jeho střela však orazítkovala pouze spojnici břevna a tyče.

„Hrálo se ve svižném tempu. I když jsme si vytvořili nějaké šance, soupeř zaslouženě zvítězil. Přece jenom má dost kvalitní kádr na to, aby se v nadcházejícím ročníku porval o špici tabulky MSFL,“ upozorňoval trenér opavského béčka Lubomír Hrabina.

Jeho výběr další přípravné utkání sehraje v sobotu na hřišti Oldřišova s divizním nováčkem z Petřkovic. Výkop byl naplánován na 10:15.

Uničov – SFC Opava B 4:0 (2:0)
Sestava Opavy: Lasák (46. Štencel) – Košárek, Češek, Pavlíček, Lavrovič (85. Dluhoš) – Uvíra (85. Fojtík), Gebauer, Rolný, Fišer – Kubalák (70. Němčík) – Korbel (80. Kubalák). Trenér: Lubomír Hrabina.
sdílet