Postup v poháru, teď liga. Všichni už se těšíme, říká Jursa

28. 7. 2015
Redakce

Š U M P E R K - Fotbalisté Slezského FC na hřišti divizního Šumperka splnili povinnost a po jednoznačné výhře 3:0 si zajistili postup do druhého kola Poháru FAČR. K nejlepším opavským hráčům patřil v neděli záložník <b>Tomáš Jursa</b>. Makal, operoval na velkém prostoru a rozjížděl zajímavé ofenzivní akce.

„Splnili jsme to, pro co jsme tady přijeli. Celý zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. Soupeř v prvním poločase zhušťoval prostor kolem šestnáctky a bylo těžké se tam dostat. Věděli jsme, že když dáme gól, více se to otevře a my se zklidníme,“ řekl na úvod Tomáš Jursa.

Zhruba po dvaceti minutách ovšem zahrozili také domácí borci a hlavičku Nimrichtra na poslední chvíli vykopával z brankové čáry Schaffartzik. „Ani nevím, jestli to ten hráč vůbec chtěl. Jen do toho ťukl a všichni jsme koukali, aby to někdo odkopl. Naštěstí se to povedlo,“ pousmál se opavský středopolař.

První půle sice skončila bez branek, ale po změně stran Slezský FC zařadil vyšší rychlostní stupeň, sešlápl plyn a šumperský tým nestíhal. „Kluci tady chodí do práce a netrénují tolik co my. Dalo se čekat, že s námi dlouho běhat nevydrží,“ tvrdí Jursa.

Opavští fotbalisté zvládli letní přípravu velmi dobře, a to i výsledkově. „Příprava proběhla dobře. Měli jsme dobré výsledky, prohráli jsme jen jednou. Na druhou stranu příprava může být, jaká chce, ale důležitý bude start ligy. Od něj se bude všechno odvíjet,“ uvědomuje si šestadvacetiletý fotbalista.

Slezané mají na úvod ročníku atraktivní los. Boje ve Fotbalové národní lize odstartuje domácí derby s Frýdkem-Místkem a první venkovní utkání čeká Opavu na půdě ještě v loňské sezoně prvoligových Českých Budějovic.

„Všichni se těšíme, už vyhlížíme sobotu. Na losu podle mě nezáleží, je jedno s kým začneme. Musíme se soustředit na první zápas a dát do něj všechno. Pokud chytneme začátek, sezona může vypadat slibně,“ je přesvědčen Tomáš Jursa.


sdílet