Karel Jarůšek: Jsem přesvědčený, že je možné náš cíl zvládnout

4. 1. 2013
Redakce

Do Slezského FC Opava se vrací muž, který v něm dříve působil. Jeho mise byla tehdy úspěšná, před deseti lety slavil v trenérské roli postup do první ligy. Nyní Karel Jarůšek přichází do klubu v nové funkci a za zcela odlišných okolností.

"V současné době, a s tím do Opavy přicházím, je nejdůležitějším úkolem záchrana ve druhé lize. Nebude to jednoduché, ale jsem přesvědčený, že to možné je. Proto jsem na nabídku, kterou jsem dostal, kývnul," říká Karel Jarůšek.

"Až nyní jsem si uvědomil, že to už je 10 roků. Téměř jedna generace. Z hráčů, které jsem tenkrát trénoval, je v šatně již jen František Metelka a Daniel Kutty je ve vedení."

Karel Jarůšek ve Slezském FC strávil jako trenér pouze rok, ale i tak si vybudoval k Opavě silný vztah. "I po té dlouhé době vzpomínám na své první působení v klubu moc rád. V kontaktu jsem po celou dobu byl i s některými fanoušky, srdcaři. Od Džekyho jsem měl informace velice často, celkem pravidelně jsme si volali."

"Vím ovšem, že je jiná doba i situace, ale pro záchranu musí každý – vedení, trenéři, diváci, ale hlavně hráči udělat vše."

Sportovní manažer Slezského FC Opava se vyjádřil také k otázce spoolupráce s hlavním trenérem a šéftrenérem: "Určitě bude taková, abychom splnili cíl, který je před námi. V příštím týdnu si sedneme a vzájemně si řekneme víc. Už nyní ale vím, že jsou to lidé, kteří fotbal umí, znají jej a dělají pro něj maximum."

Karel Jarůšek

Jako hráč strávil většinu kariéry v Brně, s nímž získal v roce 1978 titul mistra Československa. S klubem si zahrál v Poháru mistrů evropských zemí i v Poháru UEFA. Odehrál 15 zápasů za československou reprezentaci. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá v Rakousku a Řecku.

V letech 1998 až 2001 trénoval Brno, poté působil v Drnovicích. V ročníku 2002/03 vedl Slezský FC Opava, s nímž postoupil do první ligy. V letech 2003 až 2004 byl senátorem za obvod Brno-město.

Na konci roku 2003 se Karel Jarůšek vrátil do Brna jako trenér, v klubu následně působil v pozici sportovního ředitele a předsedy představenstva. Na podzim 2012 byl trenérem v rodném Blansku.


sdílet