Pohár se hlásí o slovo! Do Slezska míří olomoucká Sigma

28. 9. 2015
Redakce

O P A V A - Prvoligový tým v Opavě? Ano, fanoušci Slezského FC se dočkali, v rámci MOL Cup se v <b>úterý 29. září od 18 hodin</b> na stadionu v Městských sadech představí olomoucká Sigma. Další program poháru se bude losovat.

Hanáci jsou bezesporu favoritem tohoto utkání, nicméně v loňské sezoně se s Opavou v rámci tehdy ještě druhé ligy potkali a výběr trenéra Jana Baránka si nevedl špatně. Oba duely skončily remízou, doma bezbrankovou, na Hané se hrálo 1:1.

Sigma v lize hrála v sobotu, v souboji nováčků byla aktivnější, ale nakonec brala pouze bod za remízu 1:1, a to i přesto, že dohrávala utkání v přesilovce. „První poločas jsme měli na to, abychom nějaký gól vstřelili. Hrajeme dobře v poli, ale koncovka je žalostná. Po vyloučení to měl tak zkušený mančaft, jaký na hřišti byl, zvládnout. Bohužel jsme to nezvládli,“ řekl po utkání pro klubový web olomoucký trenér Leoš Kalvoda.

„Chybí nám pořád víc agresivity, zarputilosti do vápna. To tam chybělo. Kdyby to tam bylo, tak jsme zvítězili. Zlín má velice dobře organizovanou defenzivu, celé mužstvo v defenzivní činnosti hraje dobře a bod si možná i za to, co předvedl, zasloužil. Chtěli jsme vyhrát, ale to se bohužel nepodařilo,“ doplnil trenér Sigmy.

Při pohledu do kabiny v ní došlo oproti loňsku ke změnám. Post brankářské jedničky má zatím jistý Miloš Buchta, zkušený gólman, který chytal například za Trenčín, za sebou má působení i v Rumunsku, kde oblékal naposledy dres Rapidu Bukurešť.

Největší hvězdou je ale Roman Hubník, zkušený stoper, který před nedávnem přišel z Plzně. Jeho parťákem je jednadvacetiletý Srb Uroš Radakovič. A to není všechno, k defenzivním pilířům patří také Jan Rajnoch s Davidem Bystroněm nebo Michal Vepřek s Vojtěchem Štěpánem. Kvalitu mají Hanáci i ve středové řadě. Ať už se jedná o Jakuba Plška, Šimona Faltu nebo Jana Navrátila. V záloze může také alternovat Michal Ordoš.

V útoku budí respekt Slováci Juraj Halenár nebo obr Tomáš Malec, který naposledy působil v norském velkoklubu Rosenborg Trondheim. A to není vše, velkou kvalitou disponují Tomáš Chorý, Jakub Petr nebo Václav Vašíček. Opavu tak čeká podstatně silnější Sigma, než tomu bylo v loňské druholigové sezoně.

Úterní pohárový duel startuje v 18 hodin. Průběh utkání můžete sledovat také díky textové on-line reportáži na webu Onlajny.com.

Bezpečnostní opatření

Na základě čtvrteční bezpečnostní porady za přítomnosti zástupců SFC Opava, Policie ČR a Městské policie Opava, bylo pohárové utkání se Sigmou Olomouc vyhodnoceno jako rizikové a byla dohodnuta bezpečnostní opatření.

Krom jiných opatření budou na utkání pro návštěvníky uzavřeny sektory H2 a H3.

Vstupné na pohárové utkání s ligovou Olomoucí zůstává stejné jako na mistrovská utkání FNL. Permanentka platí taktéž na utkání MOL Cupu.


sdílet