Áčko vyjíždí na jih Čech, utká se s Táborskem

2. 10. 2015
Redakce

O P A V A - Náročný týden završí svěřenci trenéra Jana Baránka na stadionu Soukeník v Sezimově Ústí. Po daleké cestě na jih Čech se v <b>sobotu 3. října od 16 hodin</b> postaví proti aktuálně třetímu celku tabulky Fotbalové národní ligy Táborsku, které v prozatímním průběhu soutěže ještě neprohrálo.

Hosté by na zápas měli být patřičně odpočatí, jelikož kouč Baránek v úterním pohárovém duelu s Olomoucí šetřil většinu opor. Jihočeši jsou v poměrně slušném herním laufu. O víkendu sice ve Frýdku-Místku remizovali 3:3, čímž přerušili sérii tří výher v řadě, ale ke třem bodům neměli daleko, byť v průběhu zápasu prohrávali 1:3.

Trenér Petr Frňka tvrdil, že jeho svěřenci nechali ležet ladem hned několik slibných šancí. A právě kouč Táborska je velmi zajímavou postavou, která je spojována s největším rozmachem klubu. Pod jeho vedením mužstvo dosáhlo nejlepších výsledků a stabilně se přiřadilo ke druholigové špičce. Není tedy divu, že v minulé sezoně po něm sáhl Baník Ostrava, Frňka ale neobstál a po nepovedeném angažmá se vrátil zpátky.

Pod jeho vedením Táborsko opět patří k elitě FNL, z osmi zápasů čtyřikrát vyhrálo a čtyřikrát remizovalo. V dosavadním průběhu soutěže jihočeský celek neokusil hořkou chuť porážky. Táborsko disponuje velmi kvalitním a vyrovnaným kádrem. Bránu střeží spolehlivě chytající brankář Toma.

V záloze musíme zmínit šikovného záložníka s výbornou střelou zdálky Adnana Džafiče, na něhož má nepříjemné vzpomínky z loňského podzimního utkání hlavně Pepa Květon. Dvakrát ho překonal pokusy z větší vzdálenosti a jeden z nejkrásnějších zápasů, jaký se za poslední roky v Městských sadech hrál, skončil remízou 3:3.

Dále je třeba uvést zkušeného středopolaře Petra Javorka, jenž dlouhou dobu oblékal dres lokálního rivala z Českých Budějovic, a cizince Cikua s Traorem. Možná vůbec největší kvalitu pak má Frňkova družina v útoku. Ať už se bavíme o doposud nejlepším střelci týmu Miloslavu Strnadovi anebo bývalém útočníkovi pražské Sparty Miroslavu Slepičkovi.

Na všechny jmenované si Slezský FC bude muset dát velmi dobrý pozor. Pokud by se i v sobotu mělo pokračovat v nastaveném trendu, diváci se budou moci těšit na atraktivní podívanou s řadou branek. V minulé sezoně totiž ve vzájemných utkáních padlo celkem deset gólů. Jarní duel v Táborsku totiž skončil rovněž remízou, tentokrát ale v poměru 2:2. Slezané se musí připravit na specifické prostředí. Stadion Soukeník má totiž k druholigovým standardům hodně daleko a vzhledem i zázemím patří spíš někam na úroveň divize.

Třebaže domácí v současnosti mají slušnou fazonu, Opavští rozhodně nejsou bez šancí. Proti Sokolovu v sobotu nepodali špatný výkon. Hra na dva útočníky mužstvu seděla, byť vsadit na stejné rozestavení také na jihu Čech by s přihlédnutím k ofenzivní síle soupeře asi nebylo úplně nejvhodnější. Opavský výkon určitě zvedli oba Pospěchové – Zbyněk i Zdeněk. Snad se v základu objeví i proti Táborsku. V souboji se Sokolovem neměl svůj den brankář Vašek, v závěru zápasu ovšem stoprocentně nefungoval ani zbytek obrany.

Po vysoké prohře 1:5 se Sigmou bychom měli nastoupit v plné palbě a doufejme v tříbodový zisk. Vždyť v posledním utkání na Soukeníku nás od vítězství dělila čtvrthodina. Tehdy na konečných 2:2 srovnal Traore.

Utkání na hřišti Táborska startuje v sobotu 3. října 2015 od 16 hodin. Ze zápasu bude připraven také textový on-line přenos na webu Onlajny.com.

Na závěr ještě připojme poslední sestavu Táborska z Frýdku-Místku: Táborsko: Toma – Sladký, Běloušek, Cíferský, Hanzlík, Hovorka – Šiml (74. Strnad), Džafić, Traore (46. Presl), Ciku – Slepička (86. Kočí).


sdílet