Slezský se vydá na jízdu přes celou republiku. Představí se v Ústí

15. 10. 2015
Redakce

O P A V A - Před fotbalisty Slezského FC stojí opravdová výzva. V <b>pátek 16. října se od 18 hodin</b> představí na stadionu Ústí nad Labem. Severočeši v prozatímním průběhu sezony Fotbalové národní ligy prohráli pouze v jednom případě a vynikající forma jim vynesla průběžně vedoucí příčku tabulky.

Sedm utkání v řadě, tak dlouho trvá neporazitelnost ústeckého výběru. Šestkrát vyhrál, třikrát remizoval a pouze jednou odešel z trávníku poražen. Bylo to v domácím duelu se Znojmem, které má momentálně odehráno o jeden zápas méně, stejný počet bodů na Ústí ztrácí také z druhého místa v tabulce.

Arma momentálně sklízí chválu doslova na každém kroku. Mimo jiné i z úst odborníků, kteří její herní projev hodnotí velice kladně. Není žádnou náhodou, že trenér Petr Němec získal ocenění pro nejlepšího kouče FNL za minulý měsíc. I když se může zdát, že mužstvu Severočechů to snad ani nemůže klapat lépe, právě Petr Němec na oficiálních klubových stránkách upozorňoval na to, aby jeho svěřenci neusnuli na vavřínech, neustoupili ze své poctivé hry a skromnosti.

„Čekají nás teď těžké zápasy, kde se ukáže naše síla. Já jsem trenér, který je při zemi a k tomu samému nabádám i své hráče. Situace, kdy Vás všichni poplácávají po ramenou, je velice nebezpečná,“ tvrdil na www.fkusti.cz kormidelník ústeckého celku.

Domácí jsou díky vítězné šňůře čtyř zápasů v řadě nabití sebevědomím a dobrou náladou, ale zároveň si jsou vědomi toho, že k nim přijede těžký soupeř. Slezský FC má za minulé kolo co napravovat. V Městských sadech nezvládl střetnutí s Hradcem Králové, po zbytečné penaltě a několika zahozených stoprocentních příležitostí prohrál nejtěsnějším možným rozdílem. Stejným výsledkem skončilo také poslední měření sil Ústí a Opavy. Na fotbalovém stadionu ve městě pod hradem Střekov v jarní části uplynulé sezony rozhodl zápas v osmačtyřicáté minutě Melunovič.

Specifické bude utkání zejména pro opavského záložníka Tomáše Jursu, který v minulosti ústecký dres oblékal. Naši borci by si měli dát pozor hned na několik fotbalistů Severočechů. Už pět gólů v dosavadním průběhu soutěže nastřílel útočník Tomáš Smola, což z něj spolu s Rostislavem Šamánkem a Lukášem Budínským činí druhého nejlepšího střelce Fotbalové národní ligy za šestigólovým Pázlerem z Hradce.

Opomíjet se nesmí ani Michal Zeman, jenž zaznamenal o jeden gól méně. Ústeckou jistotou ve středu pole je zkušený kapitán Jan Martykán. Na druhé straně je poměrně úspěšný také brankář Zdeněk Zacharda, jenž prozatím vychytal hned čtyři čistá konta. Skóre 20:8 vypovídá samo za sebe. Lepší je v tomto ohledu pouze Znojmo, které inkasovalo o jeden gól méně. Ústí je společně se znojemským výběrem nejlépe střílejícím celkem FNL, takže je jasné, na co by se měla eskadra trenéra Jana Baránka zaměřovat.

Hra Ústečanů působí kompaktním dojmem. Tým je silný v obraně, útoku ale i ve středu pole. Vzhledem k brankové potenci a nebývalé formě domácích z posledních kol se Slezskému FC nabízí hrát ze zabezpečené defenzivy a trpělivě vyčkávat na svou šanci.

Na závěr ještě přikládáme sestavu Army z posledního zápasu s Vyšehradem, v němž zvítězila 2:0.

Ústí: Zacharda - Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc - Hyčka, Martykán (K), Peterka, Miskovič (84. Veverka), Novotný (82. Eliáš) - Smola (77. Hošek).

Úvodní výkop zápasu je naplánován na pátek 16. října od 18 hodin. Průběh utkání můžete sledovat na Onlajnech.


sdílet