Mladší přípravka si veze stříbro z Bílovce

7. 1. 2013
Redakce

První turnaj roku 2013 sehráli malí fotbalisté SFC Opava ročníku 2004 na půdě Bílovce. Turnaje se účastnilo celkem 10 týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin.

Výsledky a góly SFC Opava v základní skupině

SFC Opava – Vřesina 3:1 (Poštulka, Vala, Kavan)
SFC Opava – Vsetín 4:0 (Poštulka, Kavan, Vala, Věntus)
SFC Opava – Hranice 2:1 (Vala, Věntus)
SFC Opava – Kopřivnice 0:4

Roman Štůrala a Martin Kavan, trenéři U9:

V základní skupině skončil SFC Opava na druhém postupovém místě a v semifinálovém zápasu ho čekal domácí Bílovec, který svou základní skupinu vyhrál.

Kluci šli do zápasu s nasazením, a i když se jim začátek nevydařil, dostali smolný gól a hned na to druhý, i přesto se nevzdávali a bojovali až do posledního hvizdu. Kontaktní gól vstřelil Kavan a v poslední minutě brankář Bílovce chytil malou domů a byla nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Vala. Utkání v základní hrací době skončilo 2:2 a byly nařízeny pokutové kopy. Štěstí v této chvíli stálo na straně SFC Opava, kterému se podařilo pokutové kopy zdárně zvládnout, zejména také zásluhou brankáře Martina Vajdy, který svůj tým v této těžké chvíli podržel, a tým SFC Opava tak postoupil do finále.

Ve finálovém utkání SFC Opava opět narazil na Kopřivnici. Utkání bylo velmi vyhrocené a napjaté. Kluci na obou stranách předváděli kvalitní hru. Zejména začátek utkání byl velmi vyrovnaný, jenž po vlastních chybách dostali Opavané dva rychlé góly, a i když se našim klukům podařilo vyrovnat (Vala, Grulich), v posledních dvou minutách utkání dostali gól na 2:3 a již se jim nepodařilo skórovat. I přesto kluci obsadili a domů si vezou krásné druhé místo.

Trenéři po turnaji kluky chválí za předvedené výkony a obzvlášť gólmana Martina Vajdu, kterému se tento turnaj vyvedl.


sdílet