František Metelka: Všichni víme, o co v zimní přípravě jde

10. 1. 2013
Redakce

František Metelka patří ve svých 32 letech k nejzkušenějším hráčům v kádru. Jediný zápas mu zbývá k odehrání 150 ligových utkání v opavském dresu. Co pro něj znamená zimní příprava?

„Každý hráč ví, o co tady jde. Všichni zimní přípravu potřebujeme a snažíme se makat naplno. Věřím, že z toho budeme těžit v sezóně,“ říká František Metelka.

„Musíme si uvědomit, že to je důležité období a je nutné se snažit ty dávky plnit. Jedině tak můžeme být na jaro dobře připraveni.“

„Začátek přípravy byl trochu pozvolnější, ale teď od pondělí jsme se do toho obuli docela dost. V úterý si nás trenér vychutnal,“ připomíná si s úsměvem běhání v zasněžených Městských sadech.

K sobotnímu přátelskému zápasu František Metelka říká: „Žilina je špičkový slovenský tým, zahrála si Ligu mistrů. Porovnání s takovým soupeřem bude určitě přínosné.“

Trenér David Vavruška tohoto středního záložníka v průběhu podzimu přesunul do obrany, kde vytvořil dvojici s Jaroslavem Kostelným. „Zatím jsme se nebavili o tom, na jaké pozici bych měl na jaře nastupovat. Všechno nechám na trenérovi, jsem profesionál a budu hrát tam, kde mě postaví,“ říká rodák z Vítkova.

František Metelka je jediným současným hráčem v kádru, který v Opavě zažil trenérské působení Karla Jarůška. K jeho osobě tvrdí: „Vzpomínám na tu dobu rád, pod trenérem Jarůškem jsme v ročníku 2002/03 postoupili do první ligy. Začal jsem pod ním hrát středního záložníka s Honzou Baránkem, dříve jsem nastupoval na pravém kraji.“

„Na Karla Jarůška mám jen ty nejlepší vzpomínky. Je to báječný člověk a věřím, že nám ve své nové manažerské roli pomůže,“ dodal František Metelka.


sdílet