Nový sportovní areál v Městských sadech se dočká otevření

2. 12. 2015
Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan

O P A V A - V areálu fotbalového stadionu v Městských sadech vyrostl nový víceúčelový sportovní areál. Nová hala s minihřištěm s umělou trávou bude v pátek <b>4. prosince</b> předána do správy Slezského FC. V rámci dne otevřených dveřích si můžete nové sportoviště prohlédnout.

Původní hala byla ve špatném technickém stavu a využívali ji hlavně opavští fanoušci při tvorbě svých choreografií. Nová hala s přilehlým hřištěm s umělým povrchem nebude sloužit jen fotbalistům. „Využívat ji budou moci také opavské mateřské a základní školy. V hale se dá hrát florbal, basketbal, volejbal a řada dalších sportů,“ řekl technický ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan.

„Nové sportoviště nám pomůže soustředit naše družstva v areálu hlavního stadionu. Dříve se muselo jezdit trénovat do různých tělocvičen po celé Opavě, což se nyní změní. Sice ne úplně, ale mládežnické celky nebudou muset dojíždět jinam v takové míře jako předtím,“ doplnil Rovňan.

V klubu kvitují i nové hřiště s umělým povrchem. „Pomůže odlehčit ploše v Kylešovicích, kde se bohužel nepodařilo vyměnit zničený povrch,“ vysvětlil technický šéf opavského klubu.

S bouráním staré haly se začalo na konci května, od prosince už bude nové sportoviště v provozu. Zájemci si mohou nový víceúčelový areál projít v pátek 4. prosince v rámci dne otevřených dveří. Připraven bude i doprovodný program. Od 13 hodin se zde uskuteční zápolení přípravek Slezského FC, opavské Slavie a Kylešovic. Hodinu nato předvedou ukázkový trénink basketbalové naděje a v 15 hodin se představí přípravky a žáci SFC.


sdílet