Fotbalisté Slezského FC podarovali děti v nemocnici

8. 12. 2015
Redakce

O P A V A - Jan Žídek, Jakub Janetzký, Zdeněk Pospěch a František Metelka společně se sekretářem našeho klubu Lumírem Sedláčkem v rámci tradiční mikulášské akce v pondělí navštívili dětské oddělení Slezské nemocnice, aby malým pacientům předali hračky, omalovánky, pastelky a sladkosti, které se podařilo vybrat při nedávné sbírce.

Do ní se zapojili nejen fanoušci a fotbalisté áčka, vydatně přispěli také hráči opavské třináctky, kteří jsou svěřenci trenérů Martina Kotaly a Marcela Klajmona.

Zmínění hráči v doprovodu primářky oddělení Dagmar Prejdové a sester nejprve zavítali mezi starší děti, načež vystoupali o patro výš a na řadu přišli i menší pacienti. Největší zájem byl o plyšáky, kterých se povedlo nashromáždit dva plné koše.

„Všem patří velký dík, protože když člověk vidí, jakou mají děti radost z vybírání dárků. Je to asi největší odměna. Fotbal jde v takových případech trochu stranou. Je důležité, že dětem pobyt v nemocnici můžeme takto zpříjemnit,“ řekl sekretář Slezského FC Lumír Sedláček.


sdílet