Podzim se nám nepovedl, ví Kuzmanović. Místo kapra bude mít řízek

21. 12. 2015
Redakce

O P A V A - Do letošní sezony měl slabší vstup, závěr podzimní části jej však zastihl ve skvělé formě. S parťákem Zbyňkem Pospěchem v útoku vytvořil úderné duo a v posledních třech utkáních čtyřikrát skóroval. S šesti zásahy se srbský útočník <b>Nemanja Kuzmanović</b> stal nejlepším střelcem Slezského FC.

„Asi jsem se v posledních zápasech dostával do více příležitostí a na rozdíl od začátku sezony jsem své šance proměňoval. Velké díky patří mým spoluhráčům,“ říká Nemanja Kuzmanović.

Podzimní část letošního ročníku zakončili opavští fotbalisté na osmém místě Fotbalové národní ligy. „Podzim se nám bohužel nepovedl. Nejsem spokojený s naší pozicí v tabulce po podzimní části soutěže. Jednoznačně jsme měli na víc. Hodně bodů jsme zbytečně poztráceli. Kdybychom dotáhli do vítězného konce jen zápasy, ve kterých jsme vedli, a bylo jich hodně, bavili bychom se o tom, jestli existuje šance zaútočit na místa, která vedou do nejvyšší soutěže,“ myslí si útočník Slezského FC.

Ten dostal k ruce v průběhu podzimu ostřílenou posilu – Zbyňka Pospěcha. Nemusel toho na hřišti více oběhat? „Je pravda, že jsem musel víc běhat, ale bylo to pochopitelné. Jenom jsem potřeboval trochu času zvyknout si na jinou roli. Zbyňa je ale výborný fotbalista, stačí se podívat na jeho fotbalovou kariéru a hned to všem bude jasné. S naší spoluprací jsem velmi spokojený. Myslím, že jsme spolu vytvořili dobrý útočný tandem,“ pokračuje jediný cizinec v opavském kádru.

Kapr mu nejede. Nejkrásnější dárek? Nové kopačky

Po konci úvodní poloviny letošního ročníku ihned vyrazil na cesty. „Letos jsme měli program podobný jako loni. S přítelkyní jsme byli pár dní ve Vídni. Teď (18. prosince, kdy vznikal rozhovor – pozn. red.) jsme u mě doma v Srbsku, stihli jsme odjet na víkend do hor a za chvíli se vracíme do Česka,“ popisuje Kuzmanović, který má Vánoce v oblibě.

„Na Vánoce se moc těším, mám rád vánoční atmosféru. Dárky ještě nakoupené nemám (18. prosince – pozn. red.), už jsem z toho trochu nervózní. (směje se) Naštěstí ještě pár dní zbývá a skoro všechny mám naplánované,“ tvrdí srbský forvard.

Kde bude slavit Štědrý den? „Český Štědrý den budeme trávit s přítelkyní v Sokolově u jejích rodičů a ten, který se slaví v Srbsku o dva týdny později, oslavím na zátěžových testech v Prostějově,“ směje se.

Na štědrovečerní tabuli byste však kapra hledali marně. „Kapra ani jiné druhy ryb nejím, takže si zase pochutnám na bramborovém salátu s řízkem. V Srbsku se však tradiční štědrovečerní tabule nemůže obejít bez grilovaného prasete,“ prozrazuje šestadvacetiletý fotbalista.

Jaký dostal v dětství nejhezčí dárek? „Hodně dárků bylo krásných, ale z dětství vzpomínám, že jsem o Vánocích dostal nové kopačky a pamatuji si, že jsem z nich měl obrovskou radost,“ culí se Kuzmanović, jenž si pochvaluje účast Slezského FC v zimní Tipsport lize. „Myslím si, že je to dobrý nápad. Líbí se mi, že budeme mít příležitost zahrát si s týmy z nejvyšší soutěže, i když ve formě přípravných utkání.“

Co by popřál opavskému fotbalu v novém roce? „Hodně úspěchů, ať fotbalové jaro zvládneme lépe než podzim a posuneme se ještě o pár příček v tabulce výš. Všem lidem v klubu, spoluhráčům a fanouškům přeji veselé Vánoce a šťastný nový rok,“ vzkazuje Nemanja Kuzmanović na závěr.


sdílet