Sedmnáctka zahájila přípravu, na úvod porazila Vítkovice

19. 1. 2016
Redakce

O P A V A - Skoro měsíční volno před nedávnem završili naši mladí fotbalisté kategorie U-17. Během zimní pauzy ovšem rozhodně nezůstávali v nečinnosti. Museli se totiž věnovat plnění svého individuálního plánu.

„Tento půlrok bude pro kluky moc důležitý. Po sezoně budou přecházet do staršího dorostu, takže se jak v tréninku tak utkáních budeme zaměřovat na veškeré herní činnosti ve větší rychlosti s důrazem na detaily,“ uvedl kouč sedmnáctky Slezského FC Radomír Hlaváč.

Jeho svěřenci o víkendu stihli odehrát také první přípravný zápas. Se stejně starým výběrem Vítkovic si naši borci poradili v poměru 5:2, přičemž už o poločase vedli 4:1.

„První zápas po delší pauze měl z naší strany slušnou kvalitu hlavně v prvním poločase, ale pouze v ofenzivě. V některých úsecích hry se náš herní výkon přibližoval našim představám,“ pokračoval trenér Opavy.

„Prosazovali jsme se jak kombinačně, tak individuálně, dali tři branky po vypracovaných akcích a drželi vysoké tempo hry. V defenzivě se ale objevovaly individuální i systémové chyby, které už do této kategorie nepatří. Na druhou stranu víme, na čem musíme v tréninku zapracovat,“ dodal jedním dechem.

SFC Opava U-17 – MFK Vítkovice U-17 5:2 (4:1)
Sestava SFC Opava: Hub (41. Javorek) – Fusek (68. Šefčík), Šikula (68. Hartmann), Štefka, Podraza (41. Kowalski) – Šimíček, Večerek (41. Teichman) – Šefčík (41. Meier), Hluchý, Stošek (41. Tomáš) – Hartmann (41. Rolný). Trenér: Radomír Hlaváč.
sdílet