Opavská třináctka byla čtvrtá na turnaji v Hlučíně

3. 2. 2016
Redakce

O P A V A - Během uplynulého soboty se mužstvo SFC Opava kategorie U-13 představilo na velmi kvalitně obsazeném halovém turnaji Triangl v nafukovací hlučínské hale. V konečném součtu z toho bylo velmi pěkné čtvrté místo.

Trenér opavské třináctky Martin Kotala tímto turnajem hodlal především zpestřit zimní přípravu, rozvoj a zkvalitňování každého hráče při hře jeden na jednoho, a to jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Šlo rovněž o zdokonalení techniky respektive rychlé práce s míčem.

„Nakonec jsme obsadili čtvrtou příčku. Ta odpovídá naší předvedené hře. Bohužel jsme se nevyvarovali slabším okamžikům, které nás stály lepší umístění, ale jak jsem již zmínil výše, naším cílem byly jiné priority. I z toho důvodu jsem spokojen, kluky chválím a z mého pohledu tento turnaj splnil svůj účel,“ komentoval už zmíněný Martin Kotala.

Výsledky SFC Opava U-13

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 bílí 3:4.
Branky SFC: Lukáš Manderla 2, Honza Jelen.

SFC Opava - MFK Vítkovice 5:1.
Branky SFC: Philipp Skront 2, Martin Frey, Honza Rozsypal, Dalibor Večerka.

SFC Opava - FC Baník Ostrava 3:2.
Branky SFC: Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Dalibor Večerka.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 zelení 3:0.
Branky SFC: Honza Jelen, Denis Kramář, Lukáš Manderla.

SFC Opava - FC Hlučín 3:2.
Branky SFC: Jaromír Blažej, Martin Frey, Lukáš Manderla.

SFC Opava - MFK Kravaře 0:7.

SFC Opava - 1. SC Znojmo 1:3.
Branka SFC: Honza Jelen.

Sestava SFC Opava: Jaromír Blažej, Martin Frey, Honza Jelen, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Lukáš Manderla, Šimon Makovický, Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Philipp Skront, Dalibor Večerka, Štěpán Vícha.

Den po turnaji v hlučínské nafukovačce vyrazila opavská třináctka do Hlučína znovu. S domácím týmem a mužstvem Bohemians Praha 1905 se domluvila na miniturnaji. Zápasy byly rozděleny do dvou poločasů po třiceti minutách. Opava tedy nejprve s oběma mužstvy absolvovala dvě půlhodinová utkání a poté v rámci odvet stejnou minutovou porci. Hrálo se velkém hřišti místní umělé trávy. Martin Kotala vnímal tento miniturnaj hlavně jako možnost adaptovat kluky na velký fotbal. Do něj přechází už v příští sezoně. Podle toho také musí být uzpůsobena zimní příprava.

„Vlastně všechny přípravné utkání hrajeme na velké hřiště a nejinak tomu bylo i teď v Hlučíně. Kluci si zvykají na všechny aspekty spojené s tímto přechodem, takže jsem rád, že jsme mohli odehrát tento triangl, který ukázal a poodhalil dobré herní momenty, ale samozřejmě i ty slabší, což je logické,“ popisoval Martin Kotala a jedním dechem doplnil:

„Naší snahou je neustále komunikovat a pracovat s kluky. Tím chceme společně s nimi naši hru rozvíjet, zdokonalovat a maximalizovat v ní dobré herní momenty tak, aby z nich byly pasáže a z těchto pasáží byly pořád delší a delší herní úseky s kvalitním herním projevem zakládajícím se na kvalitě individuálního výkonu každého hráče a následně s tím i související kvalitě týmového herního výkonu. Samozřejmě se snažíme minimalizovat respektive eliminovat slabší momenty ve hře.“

Výsledky SFC Opava U-13 - I. poločasy:

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 1:1.
Branka SFC: Lukáš Kollek.

SFC Opava - FC Hlučín 3:0.
Branky: Martin Frey, Lukáš Kollek, Lukáš Manderla.

II. poločasy:

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 0:3.

SFC Opava - FC Hlučín 5:1.
Branky: Lukáš Kollek 2, Martin Škrobánek 2, Martin Frey.

Sestava SFC: Jaromír Blažej, Lukáš Fajkus, Martin Frey, Denis Hais, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Honza Jelen, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Lukáš Manderla, Šimon Makovický, Mikuláš Martiník, Dominik Plodzieň, Vojta Radoš, Honza Rozsypal, Philipp Skront, Martin Škrobánek, Dalibor Večerka, Štěpán Vícha, Tonda Žižka.
sdílet